:: euro2day focus ::
 :: euro2day ::
 















Έτος 27o Αρ.Φύλλου 1372 5 - 9 Iουλίου 2024


ΤΙ ΒΛΕΠΟΥΝ ΤΩΡΑ
ΟΙ ΞΕΝΟΙ ΓΙΑ ΤΟ Χ.Α.


- Τι δείχνει η σύγκριση με τις ευρωπαϊκές
και τις αναδυόμενες αγορές

. Κλειδί για την τάση η πορεία των εταιρικών κερδών



Τ
ο Χρηματιστήριο της Αθήνας προσπαθεί να κινηθεί προς τις 1.450 μονάδες και βρίσκεται σε στενό εύρος τιμών, με σχετικά ικανοποιητικούς όγκους και αξίες συναλλαγών. Μπορεί, βέβαια, κάποιες επιμέρους μετοχές να κινούνται με χαμηλές αποδόσεις, όμως η γενική εικόνα είναι ενθαρρυντική για όσους θα ήθελαν να δραστηριοποιηθούν εντονότερα στην ελληνική αγορά.

Ο ρόλος-κλειδί, φυσικά, ανήκει στους ξένους, οι οποίοι αρχίζουν να επανέρχονται από το τέλος του 2023, με αποτέλεσμα να αναζητείται στις εκτιμήσεις τους για την ελληνική αγορά το στοιχείο που θα μπορούσε να λειτουργήσει σαν θρυαλλίδα για τοποθετήσεις και κίνηση προς υψηλότερα επίπεδα.

Μετά και την ολοκλήρωση του δεύτερου τριμήνου, η εγχώρια αγορά μετοχών δεν είναι ανάμεσα στις πρωταθλήτριες στην άνοδο για το 2024 στην Ευρώπη, με τις τραπεζικές μετοχές να αποτελούν το θετικό story για την πορεία των βασικών δεικτών. Η προσδοκία για εισροές από τα emerging funds, αλλά και τα επί τα βελτίω μακροοικονομικά στοιχεία αποτελούν τα σημεία-κλειδιά, όπως αναδείχθηκαν άλλωστε και στα πρόσφατα roadshows με εγχώριο ενδιαφέρον και συμμετοχές.





Back2Top

Διαβάστε το Cover Story στις σελίδες 8 - 9
στο τεύχος που κυκλοφορεί

   
Copyright © 2002-2017, Media2day Εκδοτική Α.Ε. :: Ταυτότητα :: Επικοινωνία :: Οροι Χρήσης :: www.euro2day.gr