f
 :: euro2day ::















Έτος 27ο Αρ.Φύλλου 1371 28 Iουνίου - 2 Iουλίου 2024


Δύσκολη αναμονή.

Στο τέλος του μήνα λήγει η περίοδος για την οποία έχει θέσει σε διαθεσιμότητα το προσωπικό της η εισηγμένη Fieratex και απομένει να δούμε αν θα συνεχιστεί ή όχι και μέσα στο καλοκαίρι, λόγω των γνωστών δυσχερειών που αντιμετωπίζει ο ευρύτερος κλάδος της κλωστοϋφαντουργίας-ένδυσης.

Πάντως, η Fieratex δεν έχει ανακοινώσει ούτε τα αποτελέσματα του 2023. Στα τέλη Απριλίου είχε δηλώσει πως «για τεχνικούς λόγους δεν είναι έτοιμη να δημοσιεύσει την ετήσια οικονομική έκθεση της χρήσης 2023 στις 30/4/2024. Η εταιρεία θα προβεί στη δημοσίευση της εν λόγω οικονομικής έκθεσης το ταχύτερο δυνατό και μόλις διευθετηθούν τα τεχνικά θέματα που έχουν προκύψει.

Εντός των επομένων ημερών θα ακολουθήσει νέα ανακοίνωση με την ημερομηνία δημοσίευσης». Κάτι παρόμοιο δήλωσε επίσης και σε ανακοίνωσή της στις 5 Ιουνίου, σημειώνοντας πως «γνωστοποιούμε ότι οι οικονομικές καταστάσεις της χρήσης 2023 θα δημοσιευτούν το αμέσως προσεχές διάστημα, αφού πρώτα ανακοινωθεί η ημερομηνία δημοσίευσης». H μετοχή βρίσκεται σε καθεστώς αναστολής διαπραγμάτευσης από τις αρχές Μαΐου.


Βάσιμη αισιοδοξία

Σήμα για καλή χρονιά φέτος στέλνουν κύκλοι της εισηγμένης Ικτίνος, κάνοντας λόγο για αυξημένες πωλήσεις, υψηλή ζήτηση και άνοδο των εξαγωγών. Η αισιοδοξία των στελεχών της Ικτίνος εδράζεται στη διψήφια αύξηση του τζίρου, που καταγράφεται ήδη στο πρώτο πεντάμηνο της χρήσης, με όχημα -και- τις εξαγωγές. Τα αυξημένα έσοδα μεταφράζονται σε άνοδο λειτουργικών κερδών σε σχέση με την περσινή πιεσμένη χρονιά, ενώ η εταιρία καταγράφει EBITDA 1,7 εκατ. ευρώ στο πεντάμηνο από 0,5 εκατ. ευρώ πέρσι.

Την ίδια στιγμή, επιτεύχθηκε συμφωνία για αναδιάρθρωση των δανείων και ομολογιακών αξίας άνω των 11 εκατ. ευρώ, με τις σχετικές συμβάσεις να υπογράφονται άμεσα. Προς ώρας, πάντως, η μετοχή συνεχίζει τις χαμηλές πτήσεις γράφοντας απώλειες 20% σε βάθος εξαμήνου.



Back2Top


Περισσότερα σχόλια στη σελίδα 2 - 3
στο τεύχος που κυκλοφορεί

   
Copyright © 2002-2017, Media2day Εκδοτική Α.Ε. :: Ταυτότητα :: Επικοινωνία :: Οροι Χρήσης :: www.euro2day.gr