:: euro2day focus ::
 :: euro2day ::
 















Έτος 27o Αρ.Φύλλου 1371 28 Iουνίου - 2 Iουλίου 2024


ΤΟ ΑΙΝΙΓΜΑ
ΤΗΣ «ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΣ»


Πού ποντάρει - τι φοβάται τώρα το Χ.Α.

Οι τέσσερις ταχύτητες στους «μικρούς» του ταμπλό

Σε ποια σημεία πρέπει να δώσουν προσοχή
οι επενδυτές



Σ
το ελληνικό χρηματιστήριο συγκρούονται η τρέχουσα πραγματικότητα των ελκυστικών δεικτών, των ανοδικών εταιρικών αποτελεσμάτων, των πολλών deals και των τακτοποιημένων δημοσιονομικών μεγεθών, με τον φόβο που προκύπτει από μια σειρά αβεβαιοτήτων, οι οποίες ξεκινούν από τους πολέμους σε Ουκρανία και Μέση Ανατολή και φτάνουν ως το πολιτικό ρίσκο σε Γαλλία, Ευρωπαϊκή Ένωση και ΗΠΑ.

Το μειονέκτημα των «ταύρων» στην τρέχουσα συγκυρία εστιάζεται στο ότι τα επιχειρήματά τους είναι γνωστά εδώ και μεγάλο χρονικό διάστημα, ενώ οι αβεβαιότητες και οι προκλήσεις διογκώνονται όλο και περισσότερο, με νέα στοιχεία να προστίθενται στην τρέχουσα ειδησεογραφία.

Πάντως, στην παρούσα φάση υπάρχουν πολλές και διαφορετικές αναγνώσεις σχετικά με την τρέχουσα κατάσταση και την επόμενη μέρα στο Χ.Α. Άλλοι μιλούν για έλλειψη θετικών καταλυτών και άλλοι βλέπουν μια νέα σημαντική φάση ανόδου (μιλούν για αγοραστικές ευκαιρίες), στον βαθμό που θα ξεπεραστεί και η τρέχουσα συγκυρία, όπως έγινε και κατά το παρελθόν με την ψήφιση του Brexit ή την εκλογή της Μελόνι στην Ιταλία.

Μια δεύτερη επισήμανση είναι πως το «έξυπνο χρήμα», που τοποθετείται με μακροπρόθεσμο χρονικό ορίζοντα, δείχνει πολύ πιο ψύχραιμο σε σχέση με τους Έλληνες μικροεπενδυτές, με ό,τι αυτό σημαίνει για την πορεία των περιφερειακών μετοχών κατά τους τελευταίους μήνες. Με ένα πολύ σημαντικό κομμάτι των small caps να καταγράφει σημαντικές απώλειες, οι επενδυτές καλούνται να αξιολογήσουν κάθε μετοχή ξεχωριστά και το ενδεχόμενο αγοραστικό timing.





Back2Top

Διαβάστε το Cover Story στις σελίδες 8 - 9
στο τεύχος που κυκλοφορεί

   
Copyright © 2002-2017, Media2day Εκδοτική Α.Ε. :: Ταυτότητα :: Επικοινωνία :: Οροι Χρήσης :: www.euro2day.gr