,mn0 :: euro2day focus ::
 :: euro2day ::















Έτος 27ο Αρ.Φύλλου 1369 14 - 18 Iουνίου 2024


  Μερίσματα: απειλείται το όριο των 4 δισ.

Τόσο η απόφαση του SSM να επιτρέψει στις εγχώριες συστημικές τράπεζες να μοιράσουν χρήματα στους μετόχους τους όσο και η πολιτική των εισηγμένων εταιρειών που δραστηριοποιούνται σε μια σειρά από κλάδους, έχουν ως αποτέλεσμα να απειλείται φέτος το «φράγμα» των 4 δισ. ευρώ στις χρηματικές διανομές, όταν η αντίστοιχη περσινή επίδοση κυμάνθηκε στα 3 δισ. ευρώ.
ΣEΛ. 15



Πληροφορική: Μπαράζ νέων εξαγορών
σχεδιάζουν οι εισηγμένες



Εντείνονται οι προσπάθειες των εισηγμένων εταιρειών πληροφορικής να προχωρήσουν σε εξαγορές άλλων επιχειρήσεων του κλάδου, προκειμένου όχι μόνο να βελτιώσουν τα οικονομικά τους μεγέθη, αλλά και να παίξουν ενεργό ρόλο σε μια εγχώρια αγορά που αναπτύσσεται και συγκεντρώνεται σε ολοένα και λιγότερους «παίκτες».
ΣEΛ. 13



Κίνδυνος ολικής καταστροφής
για την ελληνική νηματουργία


H πρωτοφανής πτώση της ζήτησης στις αγορές της Ευρώπης ήρθε να προστεθεί στα σοβαρά προϋπάρχοντα προβλήματα της εγχώριας νηματουργίας, με αποτέλεσμα να απειλείται πλέον συθέμελα η ελληνική παραγωγή. Σύμφωνα με υψηλόβαθμα στελέχη του κλάδου, χωρίς τη λήψη άμεσων και ριζικών δράσεων από την πολιτεία και από τους πιστωτές, θα βρεθούμε σύντομα χωρίς εγχώρια παραγωγή στο χώρο της νηματουργίας.

ΣEΛ. 12



Μεγάλες κεντρικές τράπεζες
ετοιμάζονται να… φορτώσουν δολάρια


Το δολάριο εξακολουθεί να παραμένει το βασικό νόμισμα τοποθέτησης των αποθεματικών των κεντρικών τραπεζών παγκοσμίως, σύμφωνα με στοιχεία που συγκέντρωσε και παρουσίασε το Φόρουμ Νομισματικών και Χρηματοπιστωτικών Ιδρυμάτων του Ηνωμένου Βασιλείου (OMFIF).

26


Back2Top


Διαβάστε περισσότερα στο τεύχος που κυκλοφορεί

 
Copyright © 2002-2017, Media2day Εκδοτική Α.Ε. :: Ταυτότητα :: Επικοινωνία :: Οροι Χρήσης :: www.euro2day.gr