,mn0 :: euro2day focus ::
 :: euro2day ::















Έτος 27ο Αρ.Φύλλου 1367 31 Μαΐου - 4 Iουνίου 2024


  Έκπληξη στην ασφαλιστική αγορά
από το deal Intracom – Ευρώπη


Η κίνηση του Ομίλου Intracom -μέσα από ένα σύνθετο deal- να απορροφήσει και στη συνέχεια να ενισχύσει την Ευρώπη ΑΕΓΑ τάραξε τα λιμνάζοντα ύδατα στον ασφαλιστικό κλάδο. Η έκπληξη δεν προήλθε φυσικά επειδή κάποια εταιρεία εξαγοράστηκε.
ΣEΛ. 12



Τουρισμός: Ποιοι Ευρωπαίοι
προτιμούν φέτος την Ελλάδα



Μία θέση μεταξύ των πέντε κορυφαίων προορισμών εντός της Γηραιάς ηπείρου τους οποίους θα επισκεφθούν το επόμενο χρονικό διάστημα οι Ευρωπαίοι ταξιδιώτες καταλαμβάνει η Ελλάδα, με μερίδιο 6,3%.
ΣEΛ. 15



Πώς λειτουργούσε η Mondelez
για να στέλνει στα ύψη τις τιμές


«Καπέλο» 50% πληρώνουν οι καταναλωτές από τους εδαφικούς περιορισμούς (territorial supply constraints - TSCs) που επιβάλλουν οι πολυεθνικές, με διαφορετικές ζώνες τιμολόγησης, διαφορετική ποιότητα, διαφορετικό μέγεθος συσκευασίας, διαφορετική επωνυμία για το ίδιο προϊόν, ώστε να μεγιστοποιούν το κέρδος.

ΣEΛ. 7



Ράλι χρυσού… «made in China»

Η Κίνα έχει τις δικές της παραδόσεις σε ό,τι αφορά τον χρυσό. Η αγορά χρυσού κατά τη διάρκεια της αργίας του Σεληνιακού Νέου Έτους είναι μία από αυτές. Γι’ αυτό το πολύτιμο μέταλλο ιστορικά διαπραγματεύεται με premium στην Κίνα σε σχέση με τις παγκόσμιες τιμές όταν πλησιάζει η γιορτή αυτή, στις αρχές κάθε χρόνου, που είναι και η εποχή που κορυφώνεται η λιανική ζήτηση.

26


Back2Top


Διαβάστε περισσότερα στο τεύχος που κυκλοφορεί

 
Copyright © 2002-2017, Media2day Εκδοτική Α.Ε. :: Ταυτότητα :: Επικοινωνία :: Οροι Χρήσης :: www.euro2day.gr