,mn0 :: euro2day focus ::
 :: euro2day ::















Έτος 27ο Αρ.Φύλλου 1354 1 - 5 Μαρτίου 2024


  Με το… καλημέρα άγγιξαν
το 1 δισ. τα φετινά μερίσματα


Παρότι μόλις μπήκαμε στον τρίτο μήνα της τρέχουσας χρήσης, οι χρηματικές διανομές των εισηγμένων εταιρειών που είτε καταβλήθηκαν στους μετόχους είτε ανακοινώθηκαν πως θα διανεμηθούν, προσεγγίζουν ήδη το 1 δισεκατομμύριο ευρώ!
ΣEΛ. 13



Ποιες εισηγμένες ποντάρουν
φέτος σε αντεπίθεση



Ευρεία σειρά εισηγμένων εταιρειών που υπέφερε το 2023 λόγω της δραστικής μείωσης των τιμών των πρώτων υλών και των επιπτώσεων που είχε αυτή στα οικονομικά αποτελέσματα, αισιοδοξεί φέτος για καλύτερες επιδόσεις, καθώς πολλά εμπορεύματα είτε έχουν σταθεροποιηθεί είτε έχουν εμφανίσει σημάδια μερικής ανάκαμψης.
ΣEΛ. 15



Πώς θα «υπερασπιστούν»
τα περιθώρια κέρδους οι πολυεθνικές


Με τα νέα μέτρα κατά της ακρίβειας του υπουργού Ανάπτυξης Κώστα Σκρέκα να τίθενται σε εφαρμογή από σήμερα Παρασκευή 1 Μαρτίου τα επιτελεία των προμηθευτών βρίσκονται υπ’ ατμόν και με το κομπιουτεράκι στο χέρι. Σε μια προσπάθεια, όπως λέει στο Euro2day.gr ανώτατο στέλεχος προμηθευτικής εταιρείας, να διαφυλάξουν τα περιθώρια κέρδους τους.

ΣEΛ. 7



Η Gen AI αλλάζει τα πάντα
στο asset management


Δεν υπάρχει αμφιβολία πως η γενετική τεχνητή νοημοσύνη (generative AI) είναι μια τεράστιας διάστασης ανατρεπτική καινοτομία που θα φέρει ταυτόχρονα καταστροφή αλλά και δημιουργία θέσεων εργασίας. Η ισορροπία μεταξύ των δυο είναι τώρα ένα «καυτό» θέμα, όπου το asset management βρίσκεται -χωρίς να το γνωρίζει- να λειτουργεί ως ένα «φυσικό πείραμα».

26


Back2Top


Διαβάστε περισσότερα στο τεύχος που κυκλοφορεί

 
Copyright © 2002-2017, Media2day Εκδοτική Α.Ε. :: Ταυτότητα :: Επικοινωνία :: Οροι Χρήσης :: www.euro2day.gr