f
 :: euro2day ::















Έτος 27ο Αρ.Φύλλου 1353 23 - 27 Φεβρουαρίου 2024


Καλό «φίνις»

Με μπαράζ εισπράξεων έκλεισε το 2023 το Ταμείο Χρηματοπιστωτικής Σταθερότητας. Έλαβε 93,7 εκατ. ευρώ από την πώληση μετοχών της Eurobank Holdings, τον περασμένο Οκτώβριο. Ακολούθησε στις αρχές Νοεμβρίου η πώληση του 8,97% της Alpha Υπηρεσιών και Συμμετοχών σε UniCredit, με τίμημα 293,5 εκατ. ευρώ και ακολούθως η διάθεση του 22% του μετοχικού κεφαλαίου Εθνικής με -μεικτά- έσοδα 1,066 δισ. ευρώ.

Τον Δεκέμβριο εισέπραξε αθροιστικά 8,5 εκατ. ευρώ από μερίσματα των PhoenixVega (4,9 εκατ. ευρώ), Sunrise Mezz (2,8 εκατ. ευρώ) και Galaxy Cosmos (0,8 εκατ. ευρώ) και 65 εκατ. ευρώ από τις υπό ειδική εκκαθάριση τράπεζες.

Το εντυπωσιακό είναι ότι τα 17 εκατ. ευρώ εξ αυτών προήλθαν από την υπό εκκαθάριση Συνεταιριστική Δωδεκανήσου, η οποία έχει μακράν τα υψηλότερα ποσοστά ανάκτησης στο «πορτοφόλι» της PQH.


Γίνεται παιχνίδι

Στη Morgan Stanley ανέθεσε η United τη διερεύνηση αγοράς για ενδεχόμενη μεμονωμένη πώληση της Nova. Ενδιαφέρον φέρεται να έχει ήδη εκδηλωθεί από σχήμα της ΔΕΗ με τη CVC.

Ναι, οι πληροφορίες είναι επίμονες. Γι' αυτό και έχουν ήδη ξεκινήσει «τζαρτζαρίσματα» με τους μιντιακούς... αντιπάλους, που περισσότερο ενδιαφέρονται για τα αθλητικά και τα δικαιώματα της ΕΟΝ, καθώς και για τη μοίρα του Alpha. Στον τελευταίο, θυμίζουμε, μέτοχος φέρεται να είναι ο ίδιος ο Ντράγκαν Σόλακ.

Δεν έχει ξεκαθαρίσει αν έχει δοθεί, εκ παραλλήλου, mandate για πώληση ολόκληρης της United Group, το οποίο θα απευθύνεται μόνο σε μεγάλα διεθνή «πορτοφόλια» με ενδιαφέρον στην ευρύτερη Ανατολική Ευρώπη.

Σημειώστε ότι με την πρόσφατη αναχρηματοδότηση χρέους, στην οποία προχώρησε η United, BC Partners και πιθανώς η πλευρά Σόλακ πήραν πίσω μέρος των χρημάτων που έβαλαν, καλύπτοντας ομολογιακές εκδόσεις.



Back2Top


Περισσότερα σχόλια στη σελίδα 2 - 3
στο τεύχος που κυκλοφορεί

   
Copyright © 2002-2017, Media2day Εκδοτική Α.Ε. :: Ταυτότητα :: Επικοινωνία :: Οροι Χρήσης :: www.euro2day.gr