f
 :: euro2day ::















Έτος 27ο Αρ.Φύλλου 1352 16 - 20 Φεβρουαρίου 2024


Τα λόμπι και τα. φύκια

Αρκετές ΑΧΕ έχουν προσεγγίσει το τελευταίο χρονικό διάστημα τις διοικήσεις «μικρομεσαίων» εισηγμένων, οι μετοχές των οποίων δεν έχουν τρέξει, προκειμένου να δουν γιατί συμβαίνει αυτό και ενδεχομένως να πάρουν και κάποια δουλίτσα. Η συγκεκριμένη διαδικασία έχει αρχίσει να αντανακλάται και στο ταμπλό του Χ.Α., όπου παρατηρείται κινητικότητα σε συγκεκριμένους τίτλους.

Όλα αυτά, βέβαια, δεν σχετίζονται με την. εφευρετικότητα κάποιων λόμπι. Αυτά συνεχίζουν να ψάχνουν για καλά «μεροκάματα» μέσα από τη διασπορά φημολογιών, οι οποίες στις πλείστες των περιπτώσεων ελάχιστη σχέση έχουν με την πραγματικότητα.

Με απλά λόγια, χρειάζεται προσοχή από τους επενδυτές ως προς το πού υπάρχει ουσία και πού... φύκια για μεταξωτές κορδέλες!


Ζόρικα. σπίτια

Ολοένα και πιο. απλησίαστα για τον μέσο μισθό είναι τα ακίνητα, με την περιορισμένη διαθεσιμότητα των κατοικιών να περιπλέκει περαιτέρω την κατάσταση και με νέες τάσεις να αναδύονται πανευρωπαϊκά, προκειμένου να καλυφθεί το κόστος της στέγασης.

Όπως αποκαλύπτει σχετική έρευνα της RE/MAX, δύο στους τρεις Ευρωπαίους (το 65%) εξετάζουν το ενδεχόμενο συνιδιοκτησίας ενός ακινήτου με φίλους, συναδέλφους ή ακόμη και αγνώστους, γοητευμένοι από τον επιμερισμό των εξόδων.

Επίσης, περισσότεροι από τους μισούς (το 56,1%) είναι θετικοί στο να μοιραστούν μια κατοικία με άλλους, με την τάση να κερδίζει ποσοστά ακόμη και στους πιο ηλικιωμένους, που παραδοσιακά είναι πιο συντηρητικοί στις επιλογές τους.

Φαίνεται ότι το ιδιόκτητο ακίνητο δεν αποτελεί όνειρο. απατηλό μόνο στην Ελλάδα. Σημειώνεται ότι δύο στους 10 δηλώνουν ότι μετακομίζουν λόγω οικονομικών δυσχερειών, με τρεις στους 10 να εκφράζουν τον φόβο όχι μόνο ότι θα αναγκαστούν να μετακομίσουν, αλλά και ότι δεν θα καταφέρουν να βρουν ακίνητο που θα μπορούν να στηρίξουν οικονομικά με βάση τον προϋπολογισμό τους!

Ζόρικα τα πράγματα.



Back2Top


Περισσότερα σχόλια στη σελίδα 2 - 3
στο τεύχος που κυκλοφορεί

   
Copyright © 2002-2017, Media2day Εκδοτική Α.Ε. :: Ταυτότητα :: Επικοινωνία :: Οροι Χρήσης :: www.euro2day.gr