,mn0 :: euro2day focus ::
 :: euro2day ::















Έτος 27ο Αρ.Φύλλου 1352 16 - 20 Φεβρουαρίου 2024


  Ενέργεια: Πώς σχεδιάζεται να χωρέσουν
περισσότερες ΑΠΕ στο δίκτυο


Το ζήτημα των περικοπών στο δίκτυο αποτελεί ένα ζήτημα που θα κληθούν οι αρμόδιοι φορείς να αντιμετωπίσουν, καθώς η παραγόμενη ενέργεια ξεπερνά ήδη τη ζήτηση. Η Ελλάδα θέλει να κάνει διεθνείς διασυνδέσεις, αλλά θα πρέπει να είναι προετοιμασμένη ότι θα αντιμετωπίσει και τον ανταγωνισμό άλλων χωρών.
ΣEΛ. 15



Χ.Α.: Τα μονοψήφια P/E
που… σηκώνουν κουβέντα



Αρκετές μετοχές εισηγμένων εταιρειών αναμένεται πως θα διαπραγματεύονται με μονοψήφιο δείκτη P/E όταν ανακοινωθούν τα ετήσια αποτελέσματά τους για το 2023 και το ζητούμενο γι’ αυτούς τους ομίλους αποτελεί το αν θα μπορέσουν να διατηρήσουν τις περσινές κερδοφορίες τους -ή και ενδεχομένως να τις διευρύνουν- μέσα στα επόμενα χρόνια.
ΣEΛ. 13



Ακριβότερα πουλάνε οι παραγωγοί
στην Ελλάδα απ’ ό,τι στο εξωτερικό


Μεταφορικά το καρυδότσουφλο είναι ένα παλιό καράβι, μια μικρή βάρκα, που βολοδέρνει στη θάλασσα, όχι κατ’ ανάγκη στη μανιασμένη θάλασσα. Κάτι που μπορούμε να ισχυριστούμε ότι ισχύει και στην περίπτωση της ελληνικής αγροτικής παραγωγής, με βάση τα όσα ειπώθηκαν κατά τη διάρκεια της εκδήλωσης ΓΣΕΕ και της Ένωσης Εργαζομένων Καταναλωτών Ελλάδος, με θέμα «Η ακρίβεια στον Θεό - Πως τα κέρδη της απληστίας πολλαπλασιάζουν τις τιμές από το χωράφι στο ράφι».

ΣEΛ. 6



S&P 500: Τα σινιάλα από την ιστορία
που δείχνουν νέα ρεκόρ


Ο δείκτης S&P 500 της Wall Street που κατέγραψε ρεκόρ, είναι πιθανό να βρεθεί σε νέα υψηλά και να αποφέρει διψήφιες αποδόσεις τους επόμενους μήνες αν οι ιστορικές του επιδόσεις αποτελούν οδηγό. Από το 1950 ο δείκτης των αμερικανικών blue chip συνήθως αγγίζει πολλαπλά ιστορικά υψηλά στους 12 μήνες αφότου έχει σπάσει ένα ρεκόρ, υπό την προϋπόθεση πως έχει περάσει πάνω από ένας χρόνος από το προηγούμενο υψηλό του.

26


Back2Top


Διαβάστε περισσότερα στο τεύχος που κυκλοφορεί

 
Copyright © 2002-2017, Media2day Εκδοτική Α.Ε. :: Ταυτότητα :: Επικοινωνία :: Οροι Χρήσης :: www.euro2day.gr