f
 :: euro2day ::















Έτος 27ο Αρ.Φύλλου 1351 9 - 13 Φεβρουαρίου 2024


Ίδιο μοντέλο και στην Αφρική

Το μοντέλο «energy & metals» που απέδειξε την επιτυχία του στην Ελλάδα επιδιώκει να μεταφέρει η Mytilineos στην πλούσια σε πλουτοπαραγωγικούς πόρους Αφρική. Αυτό προκύπτει από την ανακοίνωση του ομίλου για την άδεια έρευνας και εκμετάλλευσης που έλαβε στη Γκάνα.

Ο όμιλος έχει δραστηριοποιηθεί στην περιοχή με πληθώρα έργων, με αποτέλεσμα να ξέρει τόσο τον ενεργειακό χάρτη, όσο και τις ιδιαιτερότητες της χώρας. Έτσι, μπορεί να προσβλέπει στην αλληλοεπίδραση ενεργειακού και μεταλλευτικού τομέα.

Σε κάθε περίπτωση σε πρώτη φάση θα προχωρήσει στις απαραίτητες μελέτες για την επιβεβαίωση των αποθεμάτων, ενώ θα πραγματοποιηθεί η συνολική μελέτης σκοπιμότητας του έργου.


Ετοιμάζεται.

Την έναρξη του premarketing για την εισαγωγή της Lamda Malls στο Χ.Α. κάποια στιγμή το 2024 (εφόσον οι συνθήκες της αγοράς το επιτρέψουν) σηματοδοτεί η τελευταία εταιρική παρουσίαση του ομίλου Lamda Development. Με βάση αυτή, η απόδοση των malls συγκρίνεται πλέον ευθέως με τον ευρωπαϊκό ανταγωνισμό.

Το yield για τα τέσσερα υφιστάμενα εμπορικά κέντρα του ομίλου σύμφωνα με τα μεγέθη του α' εξαμήνου του 2023 διαμορφώνεται στο 7,5% όταν για τις αντίστοιχες αναπτύξεις στην Ιταλία το αντίστοιχο ποσοστό είναι στο 6,4% και στο σύνολο της Ιβηρικής στο 6,1%.

Ήδη στο εννεάμηνο τα malls της Lamda είχαν σχηματίσει συνολική αξία χαρτοφυλακίου (GAV) της τάξη του 1,1 δισ. ευρώ, αλλά και κέρδη EBITDA 62 εκατ. ευρώ, που στο τέλος της χρήσης αναμένεται να ενισχυθούν σημαντικά.

Άλλωστε, το δ' τρίμηνο αποτελεί παραδοσιακά το πιο εμπορικό και η Lamda πέρα από τα σταθερά ενοίκια, καρπώνεται έσοδο και επί του τζίρου των μισθωτών της. Σε όλα τα παραπάνω δεν έχει υπολογιστεί η προσθήκη των νέων 109.000 τ.μ. που θα προκύψουν από τη δημιουργία των νέων εμπορικών πόλων στο Ελληνικό.



Back2Top


Περισσότερα σχόλια στη σελίδα 2 - 3
στο τεύχος που κυκλοφορεί

   
Copyright © 2002-2017, Media2day Εκδοτική Α.Ε. :: Ταυτότητα :: Επικοινωνία :: Οροι Χρήσης :: www.euro2day.gr