f
 :: euro2day ::















Έτος 27ο Αρ.Φύλλου 1350 2 - 6 Φεβρουαρίου 2024


Δεύτερη ευκαιρία

Πάνω από 80 επενδυτές, από την Ευρώπη και τις ΗΠΑ συνάντησε τις τελευταίες 15 μέρες, η εναλλασσόμενης σύνθεσης ομάδα της Πειραιώς που προωθεί το επερχόμενο placement μετοχών της τράπεζας, από το ΤΧΣ. Σύμφωνα με πηγές της στήλης, περίπου οι μισοί εδρεύουν στην Ευρώπη και οι υπόλοιποι στις ΗΠΑ, ενώ σε ποσοστό 75% έχουν στρατηγική «long only».

Ως κοινός τόπος στις ερωτήσεις τους ξεχώρισαν τα εξής θέματα: Το μέρισμα, οι πηγές κερδοφορίας και η πιστωτική επέκταση. Το παραλειπόμενο της υπόθεσης είναι ότι αρκετοί που δεν γνώριζαν για πρώτη φορά την Πειραιώς, δήλωσαν. μετανιωμένοι που δεν μπήκαν στη αύξηση κεφαλαίου του 2021, κι έχασαν έτσι την κερδοφόρα διαδρομή από το 1,15 στα 3,5 ευρώ. Τώρα έχουν... δεύτερη ευκαιρία.

ΥΓ. Παρά τα περί αντιθέτου δημοσιεύματα, δεν προκύπτει από πουθενά ότι έχει βρεθεί cornerstone investor για το επικείμενο placement μετοχών Πειραιώς. Οι σύμβουλοι είχαν ρίξει την ιδέα στο τραπέζι αλλά η διαδικασία προς το παρόν δεν προχώρησε.


Κλείνει το σχήμα

Ολοκληρώνεται στις αρχές της επόμενης εβδομάδας η διαδικασία εγκρίσεων από πλευράς συστημικών τραπεζών του σχήματος χρηματοδότησης, ύψους 2,7 δισ. ευρώ, στον όμιλο ΓΕΚ για την απόκτηση, επί 25ετία, της παραχώρησης εκμετάλλευσης της Αττικής Οδού.

Στο σχήμα χρηματοδότησης, μαζί με τις Eurobank, Πειραιώς, ΕΤΕ και Alpha θα μπει και η EBRD με περίπου 250 εκατ. ευρώ. Στο σχήμα ενδέχεται να μπουν και μικρότερες τράπεζες (Optima, Attica Bank). Οι υπογραφές πρέπει να έχουν πέσει πριν από τα μέσα Φεβρουαρίου, ώστε να ακολουθήσει η υποβολή φακέλου στο Ελεγκτικό Συνέδριο.



Back2Top


Περισσότερα σχόλια στη σελίδα 2 - 3
στο τεύχος που κυκλοφορεί

   
Copyright © 2002-2017, Media2day Εκδοτική Α.Ε. :: Ταυτότητα :: Επικοινωνία :: Οροι Χρήσης :: www.euro2day.gr