f
 :: euro2day ::















Έτος 24ο Αρ.Φύλλου 1347 12 - 16 Ιαν. 2024


Ηλεκτρικά κέρδη

Από τις αρχές της περασμένης χρονιάς ο ΟΛΠ υποδέχεται κινεζικά αυτοκίνητα (ηλεκτρικά και βενζινοκίνητα), τα οποία μεταφέρονται ειδικά συσκευασμένα σε εμπορευματοκιβώτια και μέσω Πειραιά προωθούνται σε Ευρώπη και Αφρική. Ο OΛΠ τιμολογεί για υπηρεσίες εκφόρτωσης, μεταφοράς και αποθήκευσης των αυτοκινήτων στον τερματικό σταθμό του λιμένα. Εν συνεχεία, με τρένα ή με Ro-Ro μεταφέρονται στον τελικό προορισμό τους.

Το 2023 η παραπάνω συνεργασία OΛΠ με την Cosco Shipping Specialized Carriers (CSSC) διενεργήθηκε μέσω ιδιωτικού συμφωνητικού. Τώρα, υπογράφεται σύμβαση που καλύπτει το 2023, με δυνατότητα ανανέωσης και για τη φετινή χρονιά.

Η συγκεκριμένη δραστηριότητα συνεισέφερε στον OΛΠ στο 11μηνο Ιανουαρίου-Νοεμβρίου έσοδα περίπου 3,5 εκατ. ευρώ. Η επίδραση στον τζίρο δεν είναι σημαντική, όμως λόγω του υψηλού περιθωρίου κέρδους, συνέβαλε στην επάνοδο του Σταθμού Εμπορευματοκιβωτίων σε κέρδη (προ φόρων κέρδη 1,3 εκατ. ευρώ στο εννεάμηνο 2023) από ζημιές το 2022.


Ψαρεύουμε τουρίστες

Γνωρίζαμε για τον ιαματικό τουρισμό, τον θρησκευτικό και τον. αγροτικό, τώρα είναι καιρός να μάθουμε και για τον αλιευτικό τουρισμό. Ναι, καλά διαβάζετε.

Με το σχέδιο νόμου του κ. Αυγενάκη, του υπουργού Αγροτικής Ανάπτυξης, επιτρέπεται σε αλιευτικά η? σπογγαλιευτικά σκάφη εφοδιασμένα με επαγγελματική? άδεια αλιείας η σε βοηθητικά σκάφη υδατοκαλλιέργειας να επιβιβάζουν επισκέπτες - τουρίστες για τη συμμετοχή τους μόνο σε δραστηριότητες αλιευτικού τουρισμού.

Ήδη στο νησί της Ρόδου, ένα μικρό χωριό στη δυτική ακτή παντρεύει την υδατοκαλλιέργεια και τον τουρισμό. Μαζί με ένα τοπικό κέντρο αυτόνομης κατάδυσης, η εταιρεία ιχθυοκαλλιέργειας που βρίσκεται στην περιοχή προσφέρει εκπαιδευτικές ξεναγήσεις και ευκαιρίες για κολύμβηση με αναπνευστήρα, κατάδυση κ.ά.



Back2Top


Περισσότερα σχόλια στη σελίδα 2 - 3
στο τεύχος που κυκλοφορεί

   
Copyright © 2002-2017, Media2day Εκδοτική Α.Ε. :: Ταυτότητα :: Επικοινωνία :: Οροι Χρήσης :: www.euro2day.gr