,mn0 :: euro2day focus ::
 :: euro2day ::















Έτος 24ο Αρ.Φύλλου 1347 12 - 16 Ιαν. 2024


  Μινέρβα-Fieratex: Το μετοχικό ράλι
κόντρα στη βαθιά κρίση του κλάδου


«Αν το 2022 ήταν μια πολύ δύσκολη χρονιά, η περσινή οικονομική χρήση εξελίχθηκε σε μια από τις χειρότερες στην ιστορία της κλωστοϋφαντουργίας και της ένδυσης. Βιώνοντας μέσα σ’ αυτό το περιβάλλον, μας προκαλεί μεγάλη εντύπωση να ακούμε για μετοχικά ράλι στον κλάδο».
ΣEΛ. 14



Ενέργεια: Μαύρη τρύπα και το 2024
στον λογαριασμό ΥΚΩ


Σε νάρκη στα θεμέλια του ενεργειακού συστήματος εξελίσσεται το έλλειμμα στον ειδικό λογαριασμό Υπηρεσιών Κοινής Ωφέλειας (ΥΚΩ). Το υπουργείο Περιβάλλοντος και Ενέργειας να καλείται να πάρει μια απόφαση, σε σχέση με τη βιωσιμότητα του ειδικού λογαριασμού.
ΣEΛ. 11



ΥΠΕΘΟ: Συμπληρωματικός
φόρος έως 15% σε πολυεθνικές


Παρουσιάστηκε στο Υπουργικό Συμβούλιο από τον υπουργό Εθνικής Οικονομίας και Οικονομικών, Κωστή Χατζηδάκη και τον αρμόδιο υφυπουργό, Χάρη Θεοχάρη, το σχέδιο νόμου που αφορά στην ενσωμάτωση στο εθνικό δίκαιο της ευρωπαϊκής Οδηγίας.

ΣEΛ. 7



Οι «Magnificent Seven» και
τα διδάγματα από δύο «φούσκες»


Πριν από 18 χρόνια άρχισε να τίθεται το θέμα για τους κινδύνους συγκέντρωσης στις αμερικανικές αγορές μετοχών. Το θέμα ήταν οι τράπεζες: τότε υπήρχε τέτοια μεθυστική αισιοδοξία για τη χρηματοοικονομική καινοτομία, που η κεφαλαιοποίηση του χρηματοπιστωτικού τομέα είχε αυξηθεί σε σημείο που αντιπροσώπευε σχεδόν το ένα τέταρτο του δείκτη Standard and Poor's.

26


Back2Top


Διαβάστε περισσότερα στο τεύχος που κυκλοφορεί

 
Copyright © 2002-2017, Media2day Εκδοτική Α.Ε. :: Ταυτότητα :: Επικοινωνία :: Οροι Χρήσης :: www.euro2day.gr