f
 :: euro2day ::















Έτος 24ο Αρ.Φύλλου 1343 15 - 19 Δεκεμβρίου 2023


Συζητά και προχωρά

Σε εξέλιξη βρίσκονται οι συζητήσεις μεταξύ ομίλου Lamda και πιστωτριών του τραπεζών (Eurobank, Πειραιώς, Alpha), για την αναχρηματοδότηση δανεισμού, που βαρύνει τα εμπορικά του κέντρα. Η διαπραγμάτευση έχει επικεντρωθεί σε κινήσεις, που οφείλει να ολοκληρώσει η Lamda, βάσει όσων είχαν συμφωνηθεί το καλοκαίρι.

Εν τω μεταξύ, η Lamda Finance, νεότευκτη θυγατρική του ομίλου με αντικείμενο την έκδοση και διαχείριση χρέους, αναλαμβάνει σταδιακά τον ρόλο της. Πρόσφατα προχώρησε σε έκδοση ομολογιακού δανείου 120 εκατ. ευρώ με εγγυητή την Ελληνικό, ενώ με τη σειρά της αποφάσισε στις 5 Δεκεμβρίου να καλύψει κοινό ομολογιακό δάνειο, ύψους ως 230 εκατ. ευρώ, της Hellinikon Global 1 S.A, μέσω της οποίας η Lamda ελέγχει το 100% της Ελληνικό Α.Ε.

Υπενθυμίζεται ότι η Hellinikon Global 1 εισέπραξε πρόσφατα από την Ελληνικό ΑΕ το ποσό των 230 εκατ. ευρώ, μέσω επιστροφής κεφαλαίου, κεφάλαια που θα χρησιμοποιηθούν για την ανακατανομή μόχλευσης εντός ομίλου. Τέλος, η Lamda Finance παρείχε εγγυήσεις σε υφιστάμενα δάνεια της μητρικής της, Lamda Development και της Ελληνικό Α.Ε.


Επίσημο τέλος στο κοινό εγχείρημα

Η Prodea ανακοίνωσε την υπογραφή συμβολαίου αγοραπωλησίας για την απόκτηση από τον Παπαλέκα (YODA Group) του 55% της Mediterranean Hospitality Venture (MHV), χωρίς να αναφέρεται τίμημα. Έτσι, λαμβάνει τέλος το εγχείρημα από κοινού επενδύσεων Prodea και Παπαλέκα, το οποίο ανακοινώθηκε τον Δεκέμβριο του 2020.

Η ΑΕΕΑΠ είχε μεταβιβάσει το 45% της MHV τον Απρίλιο του 2021, έναντι τιμήματος 26,9 εκατ. ευρώ. Ως τότε το μοναδικό περιουσιακό στοιχείο της MHV ήταν το ξενοδοχείο The Landmark Nicosia (πρώην Hilton), το οποίο είχε αποκτήσει μέσω πλειοδοτικής διαδικασίας η Prodea από τη MIG. Ακολούθησε ΑΜΚ της MHV κατά 143,45 εκατ. ευρώ, η οποία έθεσε τις βάσεις για μετατροπή της MHV σε εταιρεία συμμετοχών των Prodea-Παπαλέκα, αναφορικά με τις δραστηριότητές τους σε ξενοδοχεία της Κύπρου.

Εν συνεχεία, η MHV απόκτησε το 100% της Parklane Hotels (Park Tower, Parklane a Luxury Collection Resort & Spa Limassol), ενώ Prodea και Παπαλέκας εισέφεραν το ποσοστό που κατείχαν στην ξενοδοχειακή μονάδα Aphrodite Hills Resort.



Back2Top


Περισσότερα σχόλια στη σελίδα 2 - 3
στο τεύχος που κυκλοφορεί

   
Copyright © 2002-2017, Media2day Εκδοτική Α.Ε. :: Ταυτότητα :: Επικοινωνία :: Οροι Χρήσης :: www.euro2day.gr