:: euro2day focus ::
 :: euro2day ::
 















Έτος 24ο Αρ.Φύλλου 1343 15 - 19 Δεκεμβρίου 2023


ΜΕ ΤΟ ΔΕΞΙ
ΣΤΟ 2024


Τα στοιχεία που δείχνουν τη δυναμική του Χ.Α.
και οι δύο φόβοι των αναλυτών



Μ
πορεί το ελληνικό χρηματιστήριο να συγκαταλέγεται σε αυτά με τις υψηλότερες αποδόσεις ανά τον κόσμο κατά την τελευταία διετία, ωστόσο οι δείκτες αποτίμησής του παραμένουν ελκυστικοί με τα μέσα P/E των συστημικών τραπεζών να είναι. έντονα μονοψήφια και των λοιπών εισηγμένων να μη υπερβαίνουν κατά πολύ το 10.

Ορισμένοι, βέβαια, εκφράζουν τις ανησυχίες τους μήπως τα φετινά εταιρικά κέρδη σε αρκετές εισηγμένες είναι εξαιρετικά υψηλά και κινδυνεύουν να μην επαναληφθούν κατά τα επόμενα χρόνια, ωστόσο η πλειονότητα των αναλυτών εκτιμά πως υπάρχουν πλέον όλες οι προϋποθέσεις έτσι ώστε οι τρέχουσες επιδόσεις είτε να διατηρηθούν κατά τα επόμενα χρόνια είτε ακόμη και να σκαρφαλώσουν σε σαφώς υψηλότερα επίπεδα.

Προς την κατεύθυνση αυτή, άλλωστε, συνηγορεί η αναμενόμενη αξιοσημείωτη ανάπτυξη της ελληνικής οικονομίας κατά την επόμενη διετία, η οποία αναμένεται να στηριχτεί σε παράγοντες όπως οι επενδύσεις, οι εξαγωγές αγαθών και υπηρεσιών και η οικοδομική δραστηριότητα.

Σ' αυτό το περιβάλλον, το 2024 αναμένεται από τους αναλυτές να εξελιχθεί -σύμφωνα με το βασικό σενάριο- σε μια ακόμη καλή χρονιά για το ελληνικό χρηματιστήριο, με δύο, όμως, βασικές προϋποθέσεις: πρώτον, ότι θα υπάρξει προσεκτική επιλογή τίτλων από την πλευρά των επενδυτών και, δεύτερον, πως δεν δούμε κάποια νέα -και απρόσμενη- αρνητική εξέλιξη στο διεθνές οικονομικό και γεωπολιτικό σκηνικό.







Back2Top

Διαβάστε το Cover Story στις σελίδες 8 - 9
στο τεύχος που κυκλοφορεί

   
Copyright © 2002-2017, Media2day Εκδοτική Α.Ε. :: Ταυτότητα :: Επικοινωνία :: Οροι Χρήσης :: www.euro2day.gr