,mn0 :: euro2day focus ::
 :: euro2day ::















Έτος 24ο Αρ.Φύλλου 1342 8 - 12 Δεκεμβρίου 2023


  Το βασικό σενάριο των εταιρειών
για τα budget του 2024


Βασισμένη στις ισχυρές αντοχές που επιδεικνύει η ελληνική οικονομία κατά το τελευταίο φετινό τρίμηνο, η πλειονότητα των εγχώριων επιχειρήσεων προχωρά σε μάλλον αισιόδοξους προϋπολογισμούς για το 2024, χωρίς φυσικά να απουσιάζουν και τα εναλλακτικά σενάρια δράσης για την επόμενη χρόνια, σε περίπτωση που κάτι… στραβώσει στο ευρύτερο περιβάλλον.
ΣEΛ. 13



Πληροφορική: τι σημαίνει η συγκέντρωση
στην αγορά του business software


Σε μικρό αριθμό ομίλων φαίνεται να περνά το μεγαλύτερο κομμάτι της αγοράς του εγχώριου επιχειρηματικού λογισμικού, καθώς εταιρείες όπως η Epsilon Net, η Entersoft και η SoftOne προχωρούν σε συνεχείς εξαγορές, αποκτώντας παρουσία σε ολοένα και περισσότερες κάθετες δραστηριότητες.
ΣEΛ. 15



Οι 5+1 προτεραιότητες
της οικονομικής πολιτικής


Οι Τις έξι βασικές προτεραιότητες της οικονομικής πολιτικής για το 2024 παρουσίασε ο Υπουργός Εθνικής Οικονομίας και Οικονομικών, Κωστής Χατζηδάκης, μιλώντας στο συνέδριο του Ελληνοαμερικανικού Εμπορικού Επιμελητηρίου. Ο κ. Χατζηδάκης υπογράμμισε ότι εν μέσω αλλεπάλληλων κρίσεων η ελληνική οικονομία έχει αποδειχθεί ανθεκτική επιτυγχάνοντας ρεκόρ στις άμεσες ξένες επενδύσεις και τις εξαγωγές, τον τρίτο υψηλότερο ρυθμό ανάπτυξης στην Ε.Ε. το 2022, μείωση της ανεργίας στα προ κρίσης επίπεδα και πολύ σημαντική μείωση του δημόσιου χρέους ως ποσοστό του ΑΕΠ.

ΣEΛ. 6



Το λάθος δόγμα της Γερμανίας
στη δημοσιονομική πολιτική


Το συνταγματικό δικαστήριο της Γερμανίας έχει επανειλημμένα αποδείξει την ετοιμότητά του να είναι… μπελάς για τις αρχές της χώρας όταν θέλουν να τελειώνουν γρήγορα μια δουλειά. Εδώ και πολύ καιρό χρησιμοποιείται ως όπλο από τους αντιπάλους της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας: το 2020, σφετερίστηκε, κατά περιβόητο τρόπο, την εξουσία του Ευρωπαϊκού Δικαστηρίου να ερμηνεύει το ευρωπαϊκό δίκαιο, σχετικά με την ποσοτική χαλάρωση.

ΣEΛ. 26


Back2Top


Διαβάστε περισσότερα στο τεύχος που κυκλοφορεί

 
Copyright © 2002-2017, Media2day Εκδοτική Α.Ε. :: Ταυτότητα :: Επικοινωνία :: Οροι Χρήσης :: www.euro2day.gr