,mn0 :: euro2day focus ::
 :: euro2day ::















Έτος 24ο Αρ.Φύλλου 1341 1 - 5 Δεκεμβρίου 2023


  Ισχυρό come back για τα εταιρικά ομόλογα

Κόντρα σε προηγούμενες εκτιμήσεις που ήθελαν τις εκδόσεις εταιρικών ομολόγων να πέφτουν σε λήθαργο σε περιβάλλον υψηλών επιτοκίων, έχουμε ήδη δει τη Mytilineos να αντλεί 500 εκατ. ευρώ με επιτόκιο 4% και άλλες δύο εισηγμένες -την Intralot και την Ideal- να δρομολογούν προσεχώς ανάλογες κινήσεις.
ΣEΛ. 15



Τουρισμός: Το ρεκόρ και το… μετά

Οι επιδόσεις του καλοκαιριού δημιουργούν προσδοκίες επίτευξης ιστορικού ρεκόρ για τον ελληνικό τουρισμό, σύμφωνα με το νέο τεύχος της σειράς μελετών συγκυρίας «Τάσεις του επιχειρείν» της Διεύθυνσης Οικονομικής Ανάλυσης της ΕΤΕ. Επιπλέον, εμβαθύνοντας στα δεδομένα, προκύπτει ότι οι φετινές επιδόσεις θα μπορούσαν να είναι ακόμα υψηλότερες, αν η χώρα μας δεν είχε πληγεί από πρωτοφανείς αντίξοες συνθήκες τόσο σε εθνικό επίπεδο (κυρίως φυσικές καταστροφές) όσο και σε επίπεδο διεθνούς περιβάλλοντος.
ΣEΛ. 15



Όλες οι φορολογικές αλλαγές
για τους επαγγελματίες


Οι Με ένα πλέγμα αλλαγών πριν από την κατάθεση στη Βουλή, το νέο τεκμαρτό σύστημα προσδιορισμού του φορολογητέου εισοδήματος γίνεται σαφώς ηπιότερο σε σχέση με τις αρχικές ανακοινώσεις και μένει τώρα να φανεί αν θα καμφθούν οι αντιδράσεις των ελεύθερων επαγγελματιών.

ΣEΛ. 13



Έρχεται έκπληξη από τις κεντρικές τράπεζες

Έχουν κορυφωθεί τα επιτόκια των κεντρικών τραπεζών στις ΗΠΑ και την ευρωζώνη; Αν ναι, πόσο γρήγορα μπορεί να μειωθούν; Από τα μέσα περίπου του 2021, οι κεντρικές τράπεζες έπρεπε σαφώς να αυξήσουν σημαντικά τα επιτόκιά τους. Αλλά το τι πρέπει να κάνουν στη συνέχεια είναι αβέβαιο.

ΣEΛ. 26


Back2Top


Διαβάστε περισσότερα στο τεύχος που κυκλοφορεί

 
Copyright © 2002-2017, Media2day Εκδοτική Α.Ε. :: Ταυτότητα :: Επικοινωνία :: Οροι Χρήσης :: www.euro2day.gr