,mn0 :: euro2day focus ::
 :: euro2day ::















Έτος 24ο Αρ.Φύλλου 1338 10 - 14 Νοεμβρίου 2023


  Νέα κόκκινα δάνεια
1,6 δισ. στο εξάμηνο


Καμπανάκι για τις επιπτώσεις του περιβάλλοντος υψηλών επιτοκίων, επιβράδυνσης ρυθμού οικονομικής ανάπτυξης και πληθωριστικών πιέσεων στην ποιότητα των δανειακών χαρτοφυλακίων καθώς και στον ρυθμό πιστωτικής επέκτασης κρούει η Τράπεζα της Ελλάδος, με την έκθεση χρηματοπιστωτικής σταθερότητας.
ΣEΛ. 10



Ασφαλιστικές: Πόσο πιθανό είναι
νέο κύμα «αφελληνισμού»


Μόλις κατά το τελευταίο χρονικό διάστημα οριστικοποιήθηκαν ακόμη δύο εξαγορές ελληνικών ασφαλιστικών εταιρειών, με αποτέλεσμα ένα ακόμη μερίδιο της εγχώριας αγοράς να περάσει σε ξένους ομίλους.
ΣEΛ. 13



Οι επαγγελματίες, τα… υποζύγια
και οι πιέσεις για το νέο νομοσχέδιο


Οι Σε ορίζοντα 10-15 ημερών αναμένεται να αποκαλυφθεί το νέο φορολογικό νομοσχέδιο στην πλήρη έκτασή του, προκειμένου να τεθεί σε δημόσια διαβούλευση και να ψηφιστεί πριν τον προϋπολογισμό τον Δεκέμβριο. Το ΥΠΕΘΟ αφήνει περιθώρια «λίφτινγκ» σε σχέση με όσα ανακοινώθηκαν για το νέο καθεστώς φορολόγησης των ελεύθερων επαγγελματιών, χωρίς όμως να αλλοιώνεται η φιλοσοφία της καθιέρωσης ελάχιστου τεκμαρτού φορολογητέου εισοδήματος και ελάχιστου φόρου.

ΣEΛ. 5



Πόσο κοστίζει η σύρραξη στο Ισραήλ

Τι ήλπιζε να πετύχει η Χαμάς με την επίθεσή της στο Ισραήλ στις 7 Οκτωβρίου; Η απάντηση ήταν οπωσδήποτε «να βάλει φωτιά στην περιοχή». Πιο στενά, έχει προκαλέσει την απάντηση που βλέπουμε, με αναπόφευκτες επιπτώσεις για την παγκόσμια φήμη του Ισραήλ και για τις προοπτικές ειρήνευσης στην περιοχή. Η στρατηγική, με άλλα λόγια, είναι να κάνει τους ανθρώπους της Γάζας μάρτυρες σε έναν μεγαλύτερο αγώνα. Δυστυχώς, αυτό είναι αποτελεσματικό.

ΣEΛ. 26


Back2Top


Διαβάστε περισσότερα στο τεύχος που κυκλοφορεί

 
Copyright © 2002-2017, Media2day Εκδοτική Α.Ε. :: Ταυτότητα :: Επικοινωνία :: Οροι Χρήσης :: www.euro2day.gr