,mn0 :: euro2day focus ::
 :: euro2day ::















Έτος 24ο Αρ.Φύλλου 1336 27 - 31 Οκτωβρίου 2023


  Alpha Bank – Unicredit: Το mega deal
και η επόμενη μέρα στην αγορά


Ανατροπές στους συσχετισμούς της εγχώριας και της ρουμανικής τραπεζικής αγοράς και στον σχεδιασμό του ΤΧΣ, αναφορικά με το χρονοδιάγραμμα της αποεπένδυσής του από τις συστημικές τράπεζες, επιφέρει το mega deal Alpha Bank.
ΣEΛ. 14 - 15



Ενέργεια: Το κοκτέιλ που οδηγεί Attica Group - ΑΝΕΚ: Το σχέδιο συγχώνευσης
και η υπεραξία για τους μετόχους


Στην τελική ευθεία, μετά από μια πολυκύμαντη διαδρομή, εισήλθε η συμφωνία διάσωσης της ΑΝEΚ από την Attica Group, η οποία, σε αντίθεση με τις περισσότερες ρυθμίσεις χρέους, έχει συνταχθεί, ώστε να δουλέψει –και- υπέρ των μετόχων.
ΣEΛ. 14



Στο στόχαστρο στόχος για πληθωρισμό 2%


Οι Στις αρχές του μήνα, η Διάσκεψη των Ηνωμένων Εθνών για το Εμπόριο και την Ανάπτυξη (Unctad) εξέδωσε την ετήσια έκθεσή της. Αυτή περιλάμβανε μια νέα τροπή: έκκληση προς τις δυτικές κεντρικές τράπεζες να επανεξετάσουν τις προτεραιότητές τους. Ναι, αλήθεια.

ΣEΛ. 26



Ρεύμα: Τα… αγύριστα 1,6 δισ.
και οι φόβοι για νέα φέσια


Με μια επισφαλή οικονομική τρύπα είναι αντιμέτωποι ΔΕΗ και εννέα από τους μεγαλύτερους σε μερίδια εναλλακτικοί προμηθευτές ηλεκτρικής ενέργειας. Εκτιμάται ότι πολύ δύσκολα θα μπορέσουν να εισπράξουν ένα ποσό διόλου αμελητέο, που φθάνει το 1,642 δισ. ευρώ και αφορά σε ληξιπρόθεσμες οφειλές παλαιών πελατών τους.

ΣEΛ. 13


Back2Top


Διαβάστε περισσότερα στο τεύχος που κυκλοφορεί

 
Copyright © 2002-2017, Media2day Εκδοτική Α.Ε. :: Ταυτότητα :: Επικοινωνία :: Οροι Χρήσης :: www.euro2day.gr