f
 :: euro2day ::















Έτος 24ο Αρ.Φύλλου 1332 29 Σεπτεμβρίου - 3 Οκτωβρίου 2023


Έρχεται εξαγορά

Κανείς στην αγορά δεν θα εκπλαγεί αν τους επόμενους μήνες πληροφορηθεί για κάποια εξαγορά της εισηγμένης εταιρείας Profile στο εξωτερικό, καθώς σχετικές διαπραγματεύσεις βρίσκονται σε εξέλιξη.

Ανεξάρτητα, όμως από τις εξελίξεις σε αυτό το μέτωπο, αυτό που αξίζει να σημειωθεί είναι ότι εκτός από το μέτωπο των έργων του Ταμείου Ανάκαμψης, φαίνεται να πηγαίνει. σφαίρα και η βασική δραστηριότητα της Profile, δηλαδή το λογισμικό του τραπεζικού, του επενδυτικού και του ευρύτερα χρηματοοικονομικού τομέα.

Το τελευταίο διάστημα μάλιστα έχουν αρχίσει να έρχονται δουλειές από την Καραϊβική, ακόμη μία πολλά υποσχόμενη γεωγραφική περιοχή για την εισηγμένη.


Υποστηρίζει, αλλά.

Ο πρωθυπουργός Κ. Μητσοτάκης μόλις πρόσφατα, στο πλαίσιο της ΔΕΘ, άφησε ανοιχτό το ενδεχόμενο υποχρεωτικής καθολικής ασφαλιστικής κάλυψης των ακινήτων έναντι φυσικών καταστροφών, προαναγγέλλοντας διάλογο με τις ασφαλιστικές εταιρείες και λοιπούς κοινωνικούς φορείς.

Από την πλευρά της, η Πανελλήνια Ομοσπονδία Ιδιοκτητών Ακινήτων (ΠΟΜΙΔΑ) υποστηρίζει ένα τέτοιο μέτρο, με την προϋπόθεση ότι η πολιτεία θα θεσπίσει σοβαρά κίνητρα περιορισμού του κόστους, πέρα από την υπάρχουσα ανεπαρκή, όπως τη χαρακτηρίζει, μείωση του ΕΝΦΙΑ κατά 10%. «Τα ασφάλιστρα του σπιτιού του θα τα πληρώνει από την τσέπη του ο ιδιοκτήτης, όπως κάνει και με το αυτοκίνητό του. Το κράτος απλά θα πρέπει να δώσει κάποια φορολογικά κίνητρα», σημείωσε πηγή προσκείμενη στην ΠΟΜΙΔΑ.

Μέχρι τώρα πάντως δεν έχουμε δει αξιοσημείωτες αντιδράσεις ούτε και από τα κόμματα της αντιπολίτευσης. Να δούμε ωστόσο το πώς θα διαμορφωθούν τα πράγματα τώρα που η κατάσταση ξεκαθάρισε στην προεδρία του ΣΥΡΙΖΑ.



Back2Top


Περισσότερα σχόλια στη σελίδα 2 - 3
στο τεύχος που κυκλοφορεί

   
Copyright © 2002-2017, Media2day Εκδοτική Α.Ε. :: Ταυτότητα :: Επικοινωνία :: Οροι Χρήσης :: www.euro2day.gr