,mn0 :: euro2day focus ::
 :: euro2day ::















Έτος 24ο Αρ.Φύλλου 1329 8 - 12 Σεπτεμβρίου 2023


  Ένα εκατομμύριο επαγγελματίες…
πονοκεφαλιάζουν για τις τράπεζες


Η απόκρυψη των πραγματικών εισοδημάτων από 1 εκατομμύριο ελεύθερους επαγγελματίες στερεί από το τραπεζικό σύστημα σημαντική νέα πελατεία όσον αφορά στις χορηγήσεις με αιχμή τα στεγαστικά δάνεια, ενώ την ίδια στιγμή, τους τελευταίους μήνες, έχουν υπάρξει συνολικά πρόωρες αποπληρωμές δανείων ύψους 800 εκατ.-1 δισ. ευρώ.
ΣEΛ. 14



Ανάβει φωτιές το ράλι του πετρελαίου

Χείρα βοηθείας θα χρειαστούν και φέτος τα νοικοκυριά για να σηκώσουν το οικονομικό φορτίο της θέρμανσης με πετρέλαιο. Οι βενζινοπώλες προβλέπουν πρεμιέρα στις 15 Οκτωβρίου με τιμές ακόμα και στο 1,5 ευρώ το λίτρο, αν διατηρηθούν τα σημερινά επίπεδα διεθνών τιμών. Ακόμα χειρότερα, αν επιβεβαιωθούν οι προβλέψεις διεθνών αναλυτών για εκτίναξη της τιμής του brent ακόμα και πάνω από τα 100 δολάρια το βαρέλι, το 1,5 ευρώ θα μοιάζει φθηνό.
ΣEΛ. 7



Ο «Κινέζος ασθενής» νέος πονοκέφαλος
για τις δυτικές επιχειρήσεις


Οι Οι ζοφερές επιχειρηματικές προοπτικές της Κίνας απειλούν να έχουν παγκόσμιες επιπτώσεις, καθώς η δεύτερη μεγαλύτερη οικονομία του κόσμου ανακάμπτει ασθενώς από τα αυστηρά λουκέτα της εποχής της Covid, όπως προειδοποιούν δυτικές εταιρείες. Εταιρικές εκθέσεις από μια πληθώρα σειρά εταιρειών σε όλο τον κόσμο έχουν καταγράψει τις ανησυχίες τους για την Κίνα.

ΣEΛ. 26



Δύσκολη χρονιά για τις επιχειρήσεις
κλωστοϋφαντουργίας και ένδυσης


Όλα δείχνουν πως το 2023 θα αποτελέσει μια δύσκολη χρονιά για τους κλάδους της κλωστοϋφαντουργίας και της ένδυσης, καθώς η ζήτηση από το εξωτερικό κυμαίνεται εδώ και μεγάλο χρονικό διάστημα σε σαφώς χαμηλά επίπεδα, χωρίς να υπάρχουν κάποια σημάδια που να δηλώνουν ότι θα μπορούσε να «σηκώσει κεφάλι» στο προβλεπόμενο μέλλον. Και όλα αυτά για δύο κλάδους που είναι κατά βάση εξαγωγικοί.

ΣEΛ. 15


Back2Top


Διαβάστε περισσότερα στο τεύχος που κυκλοφορεί

 
Copyright © 2002-2017, Media2day Εκδοτική Α.Ε. :: Ταυτότητα :: Επικοινωνία :: Οροι Χρήσης :: www.euro2day.gr