f
 :: euro2day ::















Έτος 24ο Αρ.Φύλλου 1328 1 - 5 Σεπτεμβρίου 2023


Κάτι σαν ομόλογο

Η μετοχή του ΟΠΑΠ μοιάζει με ομόλογο υψηλής απόδοσης, υποστηρίζει στην τελευταία έκθεσή της η Eurobank Equities. Όπως αναφέρει, παρά τη συνολική απόδοση 23% μέχρι στιγμής στο έτος, ο τίτλος παραμένει ελκυστική επενδυτική περίπτωση, καθώς εμφανίζει χαρακτηριστικά ομολόγου υψηλής απόδοσης με θεμελιώδη που παραπέμπουν σε επενδυτική βαθμίδα, κουπόνι άνω του 10% συν την προοπτική ανατίμησης από την επαν-αξιολόγηση των προοπτικών της εταιρείας.

Η χρηματιστηριακή αναμένει ότι η εταιρεία θα ανακοινώσει προμέρισμα υψηλότερο από το περσινό, στα 0,35 ευρώ, με τη συνολική διανομή για το 2023 να εκτιμάται στο 1,55 ευρώ. Έτσι ανεβάζει την τιμή - στόχο στα 18 ευρώ, προβλέποντας συνολική απόδοση 29% σε 12μηνο ορίζοντα.


Στασιμότητα

Δεν περιμένουν ουσιαστικές νέες ροές φρέσκου χρήματος τα επιτελεία των τραπεζών και την άποψη αυτή φαίνεται να υποστηρίζουν τα στοιχεία που παρουσίασε χθες η Τράπεζα της Ελλάδος. Χρειάζονται, λένε έξυπνοι τρόποι για προσέλκυση νέων καταθέσεων, καθώς οι πολίτες αναζητούν εναλλακτικές με υψηλότερη απόδοση. Χρειάζεται όμως (πρωτίστως) και να σταματήσουν οι ανατιμήσεις στα βασικά αγαθά.

Το καλοκαίρι οι Έλληνες ξόδεψαν για τις διακοπές τους, καθώς τα προηγούμενα χρόνια η πανδημία είχε επιβάλει περιορισμούς. Τα δύσκολα, όμως, είναι μπροστά, δεδομένου ότι ο χειμώνας θα φέρει περισσότερα έξοδα -κυρίως- για τα νοικοκυριά.

ΥΓ. Στα 142,7 δισ. ευρώ υπολόγισε η ΤτΕ τις καταθέσεις των νοικοκυριών τον Ιούλιο, μόνο 149 εκατ. αυξημένες έναντι του Ιουνίου.



Back2Top


Περισσότερα σχόλια στη σελίδα 2 - 3
στο τεύχος που κυκλοφορεί

   
Copyright © 2002-2017, Media2day Εκδοτική Α.Ε. :: Ταυτότητα :: Επικοινωνία :: Οροι Χρήσης :: www.euro2day.gr