f
 :: euro2day ::















Έτος 24ο Αρ.Φύλλου 1325 11 - 16 Αυγούστου 2023


Νέα προσπάθεια

Επί σειρά ετών η τύχη του απασχολούσε συνεχώς τα δημοσιεύματα. Τώρα αθόρυβα άλλαξε διαχειριστικά χέρια. Ο λόγος για το Κτήμα Μέρλιν στην Κέρκυρα. Μια έκταση περίπου 608 στρεμμάτων, που πέρασε στον έλεγχο των Alpha και Πειραιώς, πριν την κρίση χρέους, στο πλαίσιο της προσπάθειας διάσωσης ΑΕΓΕΚ.

Παρά το κατά καιρούς ενδιαφέρον επενδυτών για την αγορά του, καμία προσπάθεια δεν ευοδώθηκε. Παραμένει στα χέρια των δύο τραπεζών μέσω της εταιρείας ειδικού σκοπού APE Fixed Assets. Πρόσφατα, η Πειραιώς μεταβίβασε την συμμετοχή της στην APE Fixed στη Strix Holdings μαζί με ακίνητα σε Βουλγαρία και Ρουμανία. Για να δούμε αν θα πωληθεί υπό τη νέα διαχείριση.


Ακριβή στροφή

Η στροφή των καταναλωτών στα προϊόντα ιδιωτικής ετικέτας (private label - pl) δεν είναι ελληνικό φαινόμενο. Νέα έρευνα της Kantar διαπίστωσε ότι τα προϊόντα pl αντιπροσωπεύουν το 22% της παγκόσμιας δαπάνης για αγορές από τα σούπερ μάρκετ από 21,1% το 2021.

Οδηγός αυτής της παγκόσμιας ανάπτυξη είναι η Ευρώπη -εξαιρείται η Γαλλία όπου τα pl δεν κέρδισαν μερίδιο- και βασική αιτία η μείωση του διαθέσιμου εισοδήματος. Αλλά να μην κρυβόμαστε μέρος αυτής της αύξησης του μεριδίου σε αξία οφείλεται στις υψηλότερες από τον μέσο όρο της αγοράς ανατιμήσεις. Κάτι που έχουμε δει να συμβαίνει και στην Ελλάδα. Ο πληθωρισμός στα προϊόντα ιδιωτικής ετικέτας είναι υψηλότερος από τον συνολικό στα είδη διατροφής. Και αυτή είναι η πικρή αλήθεια.



Back2Top


Περισσότερα σχόλια στη σελίδα 2 - 3
στο τεύχος που κυκλοφορεί

   
Copyright © 2002-2017, Media2day Εκδοτική Α.Ε. :: Ταυτότητα :: Επικοινωνία :: Οροι Χρήσης :: www.euro2day.gr