,mn0 :: euro2day focus ::
 :: euro2day ::















Έτος 24ο Αρ.Φύλλου 1325 11 – 16 Αυγούστου 2023


  Πόσο θα πληρώσει την κλιματική
αλλαγή ο ελληνικός τουρισμός


Στους χαμένους της κλιματικής αλλαγής συμπεριλαμβάνεται ο ελληνικός τουρισμός, με τις επιπτώσεις από την άνοδο της θερμοκρασίας κατά 4°C να δύνανται να οδηγήσουν μελλοντικά σε συρρίκνωση της τουριστικής ζήτησης σε ποσοστό που μπορεί να υπερβεί ακόμη και το 9% σε συγκεκριμένους δημοφιλείς τουριστικούς προορισμούς της χώρας.
ΣEΛ. 11



Πόσο ενοικιάζονται, τι αποδίδουν
εμπορικά ακίνητα και χώροι logistics


Στην αναζήτηση ακινήτων υψηλών προδιαγραφών στρέφεται το εγχώριο και διεθνές επενδυτικό ενδιαφέρον, με την Ελλάδα να διατηρεί υψηλούς ρυθμούς ανάπτυξης ανά κατηγορία, εξαιτίας της χαμηλής βάσης εκκίνησης και της υπερδεκαετούς κρίσης που πάγωσε τη δραστηριότητα.
ΣEΛ. 15



Οι νέοι κίνδυνοι για τους επενδυτές


Το πρώτο εξάμηνο του 2023 παρατηρήθηκε εντυπωσιακή οικονομική και χρηματοπιστωτική διασπορά, τόσο εντός όσο και μεταξύ των χωρών. Καθώς μέρος αυτής της διασποράς αντιστράφηκε τον Ιούλιο, υπάρχει μια αυξανόμενη τάση να προβλέπεται σύγκλιση κατά την προσεχή περίοδο, και το ευνοϊκό σύνολο αποτελεσμάτων που θα προκύψει από αυτή, από καλύτερα αποτελέσματα στην ανάπτυξη και τον πληθωρισμό έως ανταμοιβές στις επενδυτικές επιδόσεις. Ωστόσο, κάτι τέτοιο τώρα θα ήταν πρόωρο και απερίσκεπτο.

ΣEΛ. 26



Έρχονται συμβάσεις εργασίας
κατά… παραγγελία


Ευέλικτες μορφές εργασίας, που σήμερα υπάρχουν στη… σκιά της νομιμότητας, όπως οι συμβάσεις κατά παραγγελία, ακόμη και μηδενικών ωρών, θεσμοθετούνται επίσημα και στη χώρα μας, με το σχέδιο νόμου του υπουργείου Εργασίας.

ΣEΛ. 5


Back2Top


Διαβάστε περισσότερα στο τεύχος που κυκλοφορεί

 
Copyright © 2002-2017, Media2day Εκδοτική Α.Ε. :: Ταυτότητα :: Επικοινωνία :: Οροι Χρήσης :: www.euro2day.gr