f
 :: euro2day ::















Έτος 24ο Αρ.Φύλλου 1322 21 - 25 Ιουλίου 2023


Κλέβει. εντυπώσεις

Κέρδη 70% γράφει η μετοχή της Lavipharm κατά το τελευταίο τρίμηνο, ωστόσο περισσότερο εντυπωσιακές είναι οι επιδόσεις των «τολμηρών» θεσμικών και ιδιωτικών χαρτοφυλακίων που συμμετείχαν στη φετινή αύξηση του μετοχικού κεφαλαίου της εταιρείας αποκτώντας νέες μετοχές προς 0,34 ευρώ. Ήδη η μετοχή κινείται στο +109%!

Μπορεί βέβαια να ισχυριστεί κάποιος ότι η τρέχουσα αποτίμηση των 119,5 εκατ. ευρώ για μια εταιρεία που μέχρι πριν από έξι μήνες βρισκόταν στην επιτήρηση είναι υπερβολική, όμως τα 18 υψηλόβαθμα στελέχη της Laviρharm «στοιχημάτισαν» προκειμένου να δικαιούνται stock options, ότι η εισηγμένη θα επιτύχει EBITDA 16 εκατ. το 2025 και 20 εκατ. ευρώ το 2026 (σε τέσσερα χρόνια από σήμερα). Πόσο άραγε να αποτιμάται μια φαρμακευτική εξαγωγική εταιρεία με EBITDA 20 εκατ. ευρώ;


Η πτήση και το πρόβλημα

Στις 29 Ιουνίου το πρωί έγινε η ετήσια τακτική γενική συνέλευση του Ιατρικού Αθηνών, με τη διοίκηση της εισηγμένης να αναφέρεται με θετικά σχόλια για τις προοπτικές του ομίλου. Γιατί το αναφέρουμε αυτό; Διότι από εκείνη κιόλας τη συνεδρίαση του Χ.Α. η μετοχή ξεκίνησε να. πετάει και μάλιστα με πολύ αυξημένους όγκους συναλλαγών. Η τιμή της από το 1,62 ευρώ της 28ης/6 εκτινάχθηκε στα 2,15 ευρώ (+33%) στις 11 Ιουλίου! Έκτοτε, βέβαια, ο τίτλος έχει «διορθώσει» και ο όγκος των συναλλαγών έχει αποκλιμακωθεί.

Πρόβλημα για τον τίτλο το χαμηλό free float, καθώς στα ποσοστά της οικογένειας Αποστολόπουλου και των Γερμανών της Asklepios θα πρέπει να προστεθούν και συνεργάτες που «δεν κουνάνε τις θέσεις τους».



Back2Top


Περισσότερα σχόλια στη σελίδα 2 - 3
στο τεύχος που κυκλοφορεί

   
Copyright © 2002-2017, Media2day Εκδοτική Α.Ε. :: Ταυτότητα :: Επικοινωνία :: Οροι Χρήσης :: www.euro2day.gr