,mn0 :: euro2day focus ::
 :: euro2day ::















Έτος 24ο Αρ.Φύλλου 1322 21 - 25 Ιουλίου 2023


  Δέκα εισηγμένες με... «παραποιημένα» Ρ/Ε

Το P/E (τρέχουσα τιμή προς κέρδη ανά μετοχή) αποτελεί βασικό δείκτη αξιολόγησης για το κατά πόσο μια επένδυση θεωρείται ελκυστική ή όχι (όσο χαμηλότερο είναι τόσο το καλύτερο για τον υποψήφιο αγοραστή, όταν όλοι οι άλλοι παράγοντες διατηρούνται σταθεροί), πλην όμως εμφανίζει σε αρκετές περιπτώσεις αδυναμίες.
ΣEΛ. 15



Ασφαλιστικές: «καλή αλλά… λίγη»
η έκπτωση 10% στον ΕΝΦΙΑ


«Πρόκειται για μια καλή αρχή, αλλά μην περιμένετε να γίνουν πολύ σημαντικά πράγματα για την ουσιαστική κάλυψη της περιουσίας των συμπολιτών μας. Χρειάζεται άλλου τύπου αντιμετώπιση από την πολιτεία προκειμένου να προκύψει πραγματική προστασία των νοικοκυριών από φαινόμενα φυσικών καταστροφών».
ΣEΛ. 13



«Plan B» ετοιμάζει η κυβέρνηση
για την ακρίβεια στα τρόφιμα


Η σύσκεψη που είχαν πριν από μια εβδομάδα στο Μέγαρο Μαξίμου κυβερνητικά στελέχη, υπό τον υπουργό Επικρατείας Άκη Σκέρτσο, με τον πρόεδρο του Συνδέσμου Επιχειρήσεων Επιβατηγού Ναυτιλίας Σπύρο Πασχάλη για μείωση του κόστους μεταφοράς έφερε το επιθυμητό, για την κυβέρνηση και κατ’ επέκταση τους τουρίστες, αποτέλεσμα. Τις τελευταίες ημέρες, η μία μετά την άλλη οι ακτοπλοϊκές εταιρείες προχώρησαν σε μείωση των τιμών των εισιτηρίων.

ΣEΛ. 4



Πώς θα γίνει πράσινη η παγκόσμια ναυτιλία

Η ναυτιλία είναι επί μακρόν ουραγός στα ζητήματα της κλιματικής αλλαγής. Τα πλοία που διασχίζουν τις θάλασσες του πλανήτη είναι δύσκολο να ενταχθούν σε μια αρχιτεκτονική μείωσης των εκπομπών που στηρίζεται στη δέσμευση μεμονωμένων χωρών σε συμφωνημένους στόχους.

ΣEΛ. 31


Back2Top


Διαβάστε περισσότερα στο τεύχος που κυκλοφορεί

 
Copyright © 2002-2017, Media2day Εκδοτική Α.Ε. :: Ταυτότητα :: Επικοινωνία :: Οροι Χρήσης :: www.euro2day.gr