f
 :: euro2day ::















Έτος 24ο Αρ.Φύλλου 1321 14 - 18 Ιουλίου 2023


Ο «Ηρακλής» στο επίκεντρο

Ο «Ηρακλής ΙΙ», αλλά και ο «Ηρακλής ΙΙΙ» απασχόλησαν τη σύσκεψη που έγινε στο υπουργείο Εθνικής Οικονομίας μεταξύ του Κωστή Χατζηδάκη και των επικεφαλής των τραπεζών. Οι διευθύνοντες σύμβουλοι περιέγραψαν την ανάγκη ένταξης στο Ηρακλή των «έτοιμων» τιτλοποιήσεων Frontier II, Sunrise III και Solar.

Είπαν στον υπουργό ότι έχουν δεσμευθεί στους μετόχους για τους όρους και ζήτησαν την επίσπευση της διαδικασίας, καθώς η όποια πρόσθετη καθυστέρηση θα επιβαρύνει τα κεφάλαια. Για τον «Ηρακλή ΙΙΙ» επεσήμαναν ότι θα ήταν προς το συμφέρον όλων να έρθει πριν την επενδυτική βαθμίδα διότι μετά την ανάκτησή της θα αλλάξουν πολλά όπως: θα μειωθούν τα CDS και άρα θα αυξηθεί το κόστος.


Το πραγματικά. ενδιαφέρον στην ακτοπλοΐα

Πολύς ο ντόρος για τις τιμές των εισιτηρίων, έχουμε όμως την αίσθηση ότι οι ακτοπλόοι θα συναντήσουν με χαρά την κυβέρνηση. Διότι, λένε πηγές του κλάδου, μετά τη χαμένη τετραετία με υπουργό τον Γιάννη Πλακιωτάκη, θα έχουν την ευκαιρία να παρουσιάσουν τα (μεγάλα) ζητήματα του χώρου και να μάθουν τις θέσεις της νέας ηγεσίας, τόσο στο υπουργείο Ναυτιλίας, με επικεφαλής τον Μίλτο Βαρβιτσιώτη όσο και στο «επιτελικό κράτος».Από το τι είδους και τι ηλικίας καράβια θέλει η πολιτεία μέχρι και τι «πράσινη ανάπτυξη».

Η συνέχεια πρέπει να αναμένεται με ενδιαφέρον!



Back2Top


Περισσότερα σχόλια στη σελίδα 2 - 3
στο τεύχος που κυκλοφορεί

   
Copyright © 2002-2017, Media2day Εκδοτική Α.Ε. :: Ταυτότητα :: Επικοινωνία :: Οροι Χρήσης :: www.euro2day.gr