,mn0 :: euro2day focus ::
 :: euro2day ::















Έτος 24ο Αρ.Φύλλου 1321 14 - 18 Ιουλίου 2023


  Οι «υποτιμημένες» μετοχές του Χ.Α.

Παρότι οι τιμές των μετοχών έχουν σημειώσει μεγάλη άνοδο από την αρχή της φετινής χρονιάς, δεκάδες τίτλων εξακολουθούν να διαπραγματεύονται στο Χ.Α. κάτω από τη λογιστική τους αξία, αν και πολλές εξ αυτών εμφανίζουν κερδοφόρο αποτέλεσμα και προχωρούν σε χρηματικές διανομές προς τους κατόχους τους.
ΣEΛ. 13



Ασφαλιστικές: τι σηματοδοτεί
η είσοδος των Ιταλών στην Υδρόγειο


H ανακοίνωση της εξαγοράς του 70%+10% της Υδρόγειος Ασφαλιστική από τον ιταλικό όμιλο Reale δεν ξάφνιασε κανέναν στην εγχώρια αγορά, καθώς εδώ και μήνες ήταν γνωστές οι επαφές και οι διαπραγματεύσεις των δύο πλευρών. Άλλωστε, οι βασικοί μέτοχοι της Υδρόγειος (οικογένεια Κασκαρέλη) είχαν και κατά τα προηγούμενα χρόνια συζητήσει το ενδεχόμενο εξαγοράς της εταιρείας τους από αυστριακό όμιλο, με το σχετικό deal να ναυαγεί λίγο πριν την… τελική ευθεία.
ΣEΛ. 12



Το πακέτο 1,1 δισ. για δημόσιους
υπαλλήλους, market και youth pass


Αυξήσεις στους μισθούς των δημοσίων υπαλλήλων, για πρώτη φορά μετά από 14 χρόνια, και μέτρα ενίσχυσης του εισοδήματος των πολιτών περιλαμβάνει το νομοσχέδιο, με το οποίο υλοποιούνται οι προεκλογικές δεσμεύσεις για το 2024, που τίθεται σε δημόσια διαβούλευση από το Υπουργείο Εθνικής Οικονομίας και Οικονομικών. Το συνολικό ύψος των παρεμβάσεων είναι 1,1 δισ. ευρώ το χρόνο (δηλαδή 4,4 δισ. για την επόμενη τετραετία), ενώ επιπλέον 385 εκατ. ευρώ είναι το όφελος από τις ρυθμίσεις που θα ισχύσουν από φέτος.

ΣEΛ. 4



Επαναπατρίζουν τον χρυσό τους
οι κεντρικές τράπεζες


Όλο και περισσότερες χώρες φέρνουν πίσω στην πατρίδα τα φυσικά αποθέματά τους σε χρυσό, προκειμένου να αποφύγουν κυρώσεις «ρωσικού τύπου» στα ξένα περιουσιακά τους στοιχεία, ενώ παράλληλα αυξάνουν τις αγορές του πολύτιμου μετάλλου ως αντιστάθμιση έναντι των υψηλών επιπέδων του πληθωρισμού.

ΣEΛ. 26


Back2Top


Διαβάστε περισσότερα στο τεύχος που κυκλοφορεί

 
Copyright © 2002-2017, Media2day Εκδοτική Α.Ε. :: Ταυτότητα :: Επικοινωνία :: Οροι Χρήσης :: www.euro2day.gr