:: euro2day focus ::
 :: euro2day ::
 















Έτος 24ο Αρ.Φύλλου 1320 7 - 11 Ιουλίου 2023


ΤΟ BUSINESS PLAN
ΤΗΣ ΑΝΟΔΟΥ


- Στις εταιρείες τώρα το. μπαλάκι της τάσης στο Χ.Α.
- Τι θα φέρει η επενδυτική βαθμίδα
- Γιατί το stock picking παραμένει η καλύτερη επενδυτική τακτική



Μ
ε την ελληνική οικονομία να έχει αποφύγει την ύφεση, τις εισηγμένες εταιρείες να ενισχύουν τις κερδοφορίες τους και το πολιτικό ρίσκο να έχει παρέλθει, οι χρηματιστηριακοί επενδυτές προσβλέπουν στην επενδυτική βαθμίδα εκτιμώντας ότι αυτή θα συνοδευτεί από μαζική εισροή κεφαλαίων από το εξωτερικό, ικανή να «εκτινάξει» τις τιμές των μετοχών στο Χ.Α.

Μέσα σ' αυτό το αναμφίβολα θερμό περιβάλλον, οι συντηρητικοί παράγοντες της αγοράς εκτιμούν ότι τα μεγάλα ξένα funds του εξωτερικού που τοποθετούνται σε αναπτυγμένες κεφαλαιαγορές, δεν θα ξεκινήσουν να αγοράζουν στα τυφλά ελληνικές μετοχές, αλλά θα εξετάσουν προηγουμένως προσεκτικά τις αποτιμήσεις και τις προοπτικές τους.Με άλλα λόγια, όσο περισσότερο ανεβαίνουν αυτή την περίοδο οι αποτιμήσεις στο Χ.Α., τόσο δυσκολότερα θα «ψωνίσουν» οι ξένοι.

Επιπρόσθετα, μέσα στο δεύτερο φετινό εξάμηνο αναμένονται εισαγωγές νέων εταιρειών στο Χ.Α., αλλά και κάποια placements σε ήδη εισηγμένες εταιρείες, τα οποία θα αυξήσουν την προσφορά τίτλων και ίσως φρενάρουν βραχυ-μεσοπρόθεσμα την αγορά.

Σε κάθε περίπτωση, πάντως, το «μεγάλο στοίχημα» για τη διαμόρφωση μεσο-μακροπρόθεσμης τάσης στο Χ.Α. θα παιχτεί στο κατά πόσο οι εισηγμένες εταιρείες θα μπορέσουν να πείσουν το επενδυτικό κοινό για τις μεσο-μακροπρόθεσμες προοπτικές τους μέσα από την εκπόνηση αξιόπιστων τριετών ή και πενταετών business plans. Το μόνο βέβαιο, όπως δηλώνουν οι αναλυτές, είναι πως υπάρχουν δεκάδες εισηγμένες εταιρείες που μπορούν να ανταποκριθούν με επιτυχία στη συγκεκριμένη πρόκληση.



Back2Top

Διαβάστε το Cover Story στις σελίδες 8 - 9
στο τεύχος που κυκλοφορεί

   
Copyright © 2002-2017, Media2day Εκδοτική Α.Ε. :: Ταυτότητα :: Επικοινωνία :: Οροι Χρήσης :: www.euro2day.gr