,mn0 :: euro2day focus ::
 :: euro2day ::















Έτος 24ο Αρ.Φύλλου 1315 2 - 6 Ιουνίου 2023


  Τέλος εποχής για τα δίκτυα χαλκού
στις τηλεπικοινωνίες


Τρέχει η επίσπευση της κατάργησης του απαρχαιωμένου δικτύου χαλκού στην χώρα μας και η αντικατάστασή του από δίκτυα οπτικών ινών αλλά και δίκτυο 5G φέρνοντάς την Ελλάδα στην επόμενη ψηφιακή μέρα. Στο πλαίσιο αυτό η Κοινωνία της Πληροφορίας (ΚτΠ) προχώρησε στη διενέργεια ηλεκτρονικού ανοικτού διαγωνισμού για το έργο «Μελέτη χάραξης στρατηγικής για τον σταδιακό παροπλισμό του δικτύου χαλκού (copper switch-off)». Αντικείμενο της σύμβασης είναι η διεξαγωγή μελέτης χάραξης στρατηγικής για τον σταδιακό παροπλισμό του δικτύου χαλκού (Copper switch-off).
ΣEΛ. 12



Ξεπερνά τις εκτιμήσεις η πορεία
του ΑΕΠ στο α΄ τρίμηνο


Δυναμικό ξεκίνημα για την ελληνική οικονομία το πρώτο τρίμηνο του έτους υποδεικνύουν μια σειρά στοιχείων και δεικτών. Τζίρος, εξαγωγές και τουρισμός εμφανίζουν αξιοσημείωτη βελτίωση, η κατανάλωση κρατάει γερά παρά τις πληθωριστικές πιέσεις και οι πρώτες εκτιμήσεις της ΕΛΣΤΑΤ την ερχόμενη εβδομάδα αναμένεται να δείξουν μεγέθυνση υψηλότερη από τον ετήσιο στόχο για ρυθμό ανάπτυξης 2,3% που προβλέπεται στο Πρόγραμμα Σταθερότητας.
ΣEΛ. 4



Τουρκία: η ώρα της κρίσης για τη λίρα


Ο επαναληπτικός γύρος των προεδρικών εκλογών στην Τουρκία ανέδειξε μεγάλο νικητή Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν. Ο νυν πρόεδρος δεν άφησε την εκλογική νίκη στην τύχη, ασκώντας νομισματική και ρυθμιστική χειραγώγηση μέχρι τη μέρα της ψηφοφορίας, ώστε να καθυστερήσει μια πολύ πιθανή οικονομική κρίση.

ΣEΛ. 26



Χωροταξικός εγκλωβισμός για τις ΑΠΕ

Για ακόμη μία φορά το πολιτικό κόστος αναδείχθηκε ρυθμιστής των μεταρρυθμίσεων. Η αναθεώρηση και ο εκσυγχρονισμός του Ειδικού Χωροταξικού Πλαισίου των ΑΠΕ αφέθηκε να σέρνεται από την απερχόμενη κυβέρνηση εδώ και τέσσερα χρόνια και θα παραμείνει σε εκκρεμότητα άλλον ένα, καταλήγοντας εντέλει να αποτελεί «καυτή πατάτα» για τον επόμενο υπουργό Περιβάλλοντος και Ενέργειας.

ΣEΛ. 14


Back2Top


Διαβάστε περισσότερα στο τεύχος που κυκλοφορεί

 
Copyright © 2002-2017, Media2day Εκδοτική Α.Ε. :: Ταυτότητα :: Επικοινωνία :: Οροι Χρήσης :: www.euro2day.gr