,mn0 :: euro2day focus ::
 :: euro2day ::















Έτος 24ο Αρ.Φύλλου 1313 19 – 23 Μαΐου


  Περιθώρια δημοσιονομικών ελιγμών
για την επόμενη κυβέρνηση


Περιθώριο ελιγμών για την επόμενη κυβέρνηση αποκαλύπτουν οι προβλέψεις της Κομισιόν, στον βαθμό που επιβεβαιωθούν οι νεότερες, καλύτερες των ελληνικών, εκτιμήσεις της για την πορεία του πρωτογενούς πλεονάσματος το 2023. Η Κομισιόν θέτει τον πήχη του φετινού πρωτογενούς πλεονάσματος στο 1,9% του ΑΕΠ, όταν ο στόχος του Προγράμματος Σταθερότητας παραμένει στο 0,7% και η εκτίμηση του υπουργείου Οικονομικών αφορά σε δυναμική διαμόρφωσής του στο 1,1%.
ΣEΛ. 4



Γιατί η αγορά σνομπάρει τα φθηνά προϊόντα

Οι καταναλωτές παγκοσμίως στρέφονται στα προϊόντα ιδιωτικής ετικέτας (private label - PL), καθώς ο πληθωρισμός παραμένει υψηλά όπως και οι τιμές, πιέζοντας το εισόδημά τους. Παραδείγματος χάριν στη Βρετανία, μια αγορά όπου το μερίδιο των PL είναι από τα υψηλότερα στην Ευρώπη -πέρσι άγγιξε το 42,7%- τις τέσσερις εβδομάδες πριν από τις 16 Απριλίου οι πωλήσεις των πιο φθηνών προϊόντων ιδιωτικής ετικέτας κατέγραψαν άλμα 46% και συνολικά των προϊόντων ιδιωτικής ετικέτας +13,5%, σε σύγκριση με ένα χρόνο νωρίτερα, σύμφωνα με την Kantar.
ΣEΛ. 12



Τουρκία: οι εκλογές και το σοκ


Οι επενδυτές θεωρούσαν υψηλές τις πιθανότητες νίκης της αντιπολίτευσης στον πρώτο γύρο των τουρκικών εκλογών. Μια τέτοια νίκη θα σήμαινε επιστροφή στην οικονομική ορθοδοξία, ακόμα κι αν ήταν κατανοητό ότι οι μακροοικονομικές προκλήσεις θα ήταν κολοσσιαίες με την ενότητα της αντιπολίτευσης κάθε άλλο παρά εγγυημένη.

ΣEΛ. 26



Startups: επταπλασιάστηκε σε 5 χρόνια
η αξία του ελληνικού οικοσυστήματος


Ένα ακμάζων σύστημα καινοτομίας διαθέτει πλέον η Ελλάδα καθώς η αξία των ελληνικών startups επταπλασιάστηκε σε μία πενταετία και σήμερα έχει φτάσει στα 8,2 δισ. ευρώ αποτελώντας καταλύτη ανάπτυξης για τη χώρα.

ΣEΛ. 14


Back2Top


Διαβάστε περισσότερα στο τεύχος που κυκλοφορεί

 
Copyright © 2002-2017, Media2day Εκδοτική Α.Ε. :: Ταυτότητα :: Επικοινωνία :: Οροι Χρήσης :: www.euro2day.gr