,mn0 :: euro2day focus ::
 :: euro2day ::















Έτος 24ο Αρ.Φύλλου 1312 12 – 16 Μαΐου


  Οι «υποτιμημένες» μετοχές του Χ.Α.

Με βάση τα ίδια κεφάλαια της 31ης Δεκεμβρίου του 2022 και το κλείσιμο τιμών της 4ης Μαΐου 2023, 40 κερδοφόρες μη τραπεζικές εισηγμένες εταιρείες διαπραγματεύονταν στο Χρηματιστήριο της Αθήνας χαμηλότερα -ή και πολύ χαμηλότερα- από τη λογιστική τους αξία. Πολλές εξ αυτών, μάλιστα, εμφανίζουν ελκυστικούς -συχνά μονοψήφιους- δείκτες P/E ή και θα προχωρήσουν φέτος στη διανομή μερισμάτων προς όφελος των μετόχων τους.
ΣEΛ. 15



Η Morgan Stanley αγαπά το Χ.Α.

Γενικές εκλογές θα διεξαχθούν στις 21 Μαΐου, με τη Νέα Δημοκρατία να σχηματίζει κυβέρνηση πλειοψηφίας μετά από μια δεύτερη αναμέτρηση να αποτελεί το πιθανότερο αποτέλεσμα με βάση τις δημοσκοπήσεις, σημειώνει η Morgan Stanley, για να προσθέσει επίσης ότι σημαντική αλλαγή πολιτικής είναι απίθανη, ανεξάρτητα από το αποτέλεσμα. Έτσι, παραμένει overweight για τις μετοχές στην Ελλάδα και θετική για τις ελληνικές τράπεζες.
ΣEΛ. 23



Άλμα 169 δισ. στην ακίνητη περιουσία
των Ελλήνων μέσα σε πέντε χρόνια!


Άλμα 169 δισ. ευρώ στην αξία της ακίνητης περιουσίας των Ελλήνων από το 2018 στο 2023 αποκαλύπτουν τα στατιστικά στοιχεία της εκκαθάρισης του ΕΝΦΙΑ, με φόντο την αύξηση των αντικειμενικών αξιών. Στο ίδιο διάστημα, τα έσοδα που βεβαιώνει ο ΕΝΦΙΑ μειώθηκαν κατά 825 εκατ. ευρώ, μετά τις αλλαγές στον φόρο και στις μειώσεις των συντελεστών του κατά την τελευταία τετραετία.

ΣEΛ. 4



Οι τραπεζικές πτωχεύσεις
πιέζουν τη Fed για τα επιτόκια


Αρκετοί αξιωματούχοι της Fed τόνισαν την ανάγκη για «ευελιξία και εναλλακτικές επιλογές» στην τελευταία συνεδρίαση τον Μάρτιο, καθώς μια σειρά από τραπεζικές πτωχεύσεις έχουν προκαλέσει νέο γύρο αβεβαιότητας όσον αφορά τη μάχη της κατά του επίμονου πληθωρισμού.

ΣEΛ. 26


Back2Top


Διαβάστε περισσότερα στο τεύχος που κυκλοφορεί

 
Copyright © 2002-2017, Media2day Εκδοτική Α.Ε. :: Ταυτότητα :: Επικοινωνία :: Οροι Χρήσης :: www.euro2day.gr