f
 :: euro2day ::















Έτος 24ο Αρ.Φύλλου 1310 28 Απριλίου - 2 Μαΐου


Κόστη και οφέλη

Περί τα 60 εκατ. ευρώ κόστισε στη Eurobank το περσινό πρόγραμμα εθελούσιας εξόδου συν οι λοιπές σχετικές δαπάνες. Οι αποζημιώσεις, που πληρώθηκαν στο πλαίσιο του προγράμματος εθελουσίας, ανήλθαν σε 52 εκατ. ευρώ. Η πρόβλεψη αποζημίωσης λόγω συνταξιοδότησης που είχε σχηματιστεί για τους υπαλλήλους οι οποίοι συμμετείχαν στο πρόγραμμα, ανήλθε σε 2 εκατ. ευρώ.

H εκτιμώμενη ετήσια εξοικονόμηση στα έξοδα προσωπικού ανέρχεται σε 16 εκατ. ευρώ. Επιπλέον, περίπου 42 εκατ. ευρώ δόθηκαν για κόστος αναδιάρθρωσης, εκ των οποίων 14 εκατ. ευρώ σχετίζονται με τη συγχώνευση και τη λειτουργική ενοποίηση της Eurobank a.d. Beograd με την Direktna Banka στη Σερβία, ενώ τα υπόλοιπα σχετίζονται με τις δράσεις μετασχηματισμού του ομίλου.

Μόνο για την αντικατάσταση ηλεκτρονικών υπολογιστών και λογισμικών προγραμμάτων, στο πλαίσιο της ψηφιοποίησης, λήφθηκαν ζημιές απομείωσης 23 εκατ. ευρώ.


Ντέρμπι για δύο

Για κανονικό πρωτάθλημα πήγαινε ο διαγωνισμός για τον Οργανισμό Λιμένος Ηρακλείου, σε. απευθείας τελικό κατέληξε. Κι αυτό γιατί από τους οκτώ φερόμενους ως ενδιαφερόμενους, τελικά προσφορές κατέθεσαν μόλις δύο.

Τουλάχιστον, πρόκειται για δύο σχήματα που απαρτίζονται από ισχυρές εταιρείες, με τη ΓΕΚ ΤΕΡΝΑ και την Aviareps που συνδέεται με τον όμιλο IOGR του επιχειρηματία Γιάννη Γρύλου της SKY express, να συμμετέχουν στο ένα, και τον όμιλο Grimaldi, που πλειοδότησε στον έτερο διαγωνισμό για το λιμάνι της Ηγουμενίτσας, να ηγείται του δεύτερου. Εξού και οι προσδοκίες για το τίμημα παραμένουν υψηλές, παρότι απέμειναν μόλις δύο μονομάχοι.



Back2Top


Περισσότερα σχόλια στη σελίδα 2 - 3
στο τεύχος που κυκλοφορεί

   
Copyright © 2002-2017, Media2day Εκδοτική Α.Ε. :: Ταυτότητα :: Επικοινωνία :: Οροι Χρήσης :: www.euro2day.gr