,mn0 :: euro2day focus ::
 :: euro2day ::















Έτος 24ο Αρ.Φύλλου 1310 28 Απριλίου – 2 Μαΐου


  S&P: γιατί αναβάθμισε τις τράπεζες

Μετά από μια δεκαετία εκκαθάρισης παλαιότερων προβλημάτων τα αποτελέσματα του 2022 πιστοποιούν ότι το κυπριακό και το ελληνικό τραπεζικό σύστημα έχουν φτάσει σε μια σημαντική καμπή στην πορεία τους προς την εξομάλυνση, επισημαίνει η S&P σε ανάλυσή της.
ΣEΛ. 13



Τι… ανακάλυψε η UBS στην Αθήνα

Στο επίκεντρο οι τράπεζες και ο ευρύτερος καταναλωτικός τομέας είναι, σύμφωνα με τη UBS, η οποία πέρασε τρεις ημέρες συναντώντας επιχειρήσεις στην Αθήνα (Alpha Βank, Eurobank, Εθνική Τράπεζα, Τράπεζα Πειραιώς, Jumbo κ.ά.). «Το θετικό κλίμα στην Αθήνα ήταν δύσκολο να μη φανεί και το ασυνήθιστα γεμάτο αεροδρόμιο (για την εποχή του έτους) καθώς και οι επισκέπτες από το εξωτερικό που κατευθύνονταν για κρουαζιέρες στα νησιά, γέμιζαν τα ξενοδοχεία στο κέντρο της πόλης, υποστηρίζοντας αυτό το κλίμα», εξηγούν οι αναλυτές της ελβετικής τράπεζας.
ΣEΛ. 12



Ώρα για… πωλητήριο στην Ευρώπη


Η ανάκαμψη των ευρωπαϊκών μετοχών από τα μέσα Μαρτίου δεν κατάφερε να κερδίσει τους αναλυτές στρατηγικής, οι οποίοι προβλέπουν ότι η συνεχής εκστρατεία αυξήσεων των επιτοκίων από τις κεντρικές τράπεζες θα σταματήσει το ράλι. Όπως ανέφερε το Bloomberg, εμμένουν στην απαισιόδοξη προοπτική τους για το υπόλοιπο του 2023 και δεν πείθονται από την άνοδο κατά 10% του Stoxx Europe 600 μέχρι στιγμής.

ΣEΛ. 26



Ταυτόχρονη πτώση για ανεργία
και... απασχόληση στους νέους


Λιγότεροι νέοι άνθρωποι εργάζονται στη χώρα μας παρά το γεγονός ότι το ποσοστό ανεργίας και των ηλικιακών ομάδων 15-29 μειώνεται. Τα στοιχεία μελέτης της ΓΣΕΒΕΕ είναι άκρως ανησυχητικά για τη θέση των νέων στην ελληνική αγορά εργασίας, η οποία χαρακτηρίζεται δυσχερής και ταυτόχρονα περιγράφεται ως σημαντικά χειρότερη από αυτή των μεγαλύτερων ηλικιών.

ΣEΛ. 5


Back2Top


Διαβάστε περισσότερα στο τεύχος που κυκλοφορεί

 
Copyright © 2002-2017, Media2day Εκδοτική Α.Ε. :: Ταυτότητα :: Επικοινωνία :: Οροι Χρήσης :: www.euro2day.gr