f
 :: euro2day ::















Έτος 24ο Αρ.Φύλλου 1308 13 - 18 Απριλίου 2023


Σε. καλή μεριά

Δωρεάν 40.000 ίδιες μετοχές εισηγείται να διατεθούν σε ανώτατα/ανώτερα διοικητικά στελέχη του ομίλου το Δ.Σ της Autohellas. Το θέμα θα συζητηθεί στην τακτική γενική συνέλευση της 20ής Απριλίου. Η διάθεση των μετοχών θα διενεργηθεί εντός της φετινής χρονιάς. Όσοι επιλεγούν από το Δ.Σ. να λάβουν την επιβράβευση, υποχρεούνται να διακρατήσουν τις μετοχές για 24 μήνες.

Προτείνεται, επίσης, να μοιραστεί, ως bonus, σε συγκεκριμένα μέλη του Δ.Σ. το ποσό του 1,5 εκατ. ευρώ από τα κέρδη του 2022, καθώς και 500.000 ευρώ σε ανώτατα διοικητικά στελέχη, μη μέλη του Δ.Σ. Προτείνεται, επίσης, να μοιραστεί, ως bonus, σε συγκεκριμένα μέλη του Δ.Σ. το ποσό του 1,5 εκατ. ευρώ από τα κέρδη του 2022, καθώς και 500.000 ευρώ σε ανώτατα διοικητικά στελέχη, μη μέλη του Δ.Σ.

Τα στελέχη δύνανται να επιλέξουν αν θα λάβουν το bonus τοις μετρητοίς ή μέσω δωρεάν διάθεσης ιδίων μετοχών ή με συνδυασμό των δύο δυνατοτήτων. Το προτεινόμενο μέρισμα στα 0,65 ευρώ ανά μετοχή.


Ποντάρει στο. πράσινο

Κέρδη 34 εκατ. ευρώ από την αποτίμηση επενδυτικών ακινήτων σε εύλογη αξία έγραψε το 2022 η Eurobank. Η διοίκηση του Φωκίων Καραβία, όμως, αναφέρει ότι η άνοδος των τιμών σημειώθηκε, κατά κύριο λόγο, το α' εξάμηνο του έτους. Προς τα τέλη του 2022, η άνοδος του πληθωρισμού και των επιτοκίων, καθώς και η αύξηση στο κόστος της ενέργειας και των κατασκευών οδήγησε στην υιοθέτηση επιφυλακτικότερης στάσης και επιλεκτικών αγορών.

Πού εστιάζονται οι επιλεκτικές αγορές; Στα πράσινα κτίρια, η ζήτηση των οποίων υπερβαίνει την τρέχουσα προσφορά. Εξ ου και η τράπεζα εντατικοποιεί τις προσπάθειες για υλοποίηση επενδύσεων πράσινης ενέργειας στα ακίνητά της.

H Eurobank εισέπραξε πέρσι από πωλήσεις ακινήτων 119 εκατ. ευρώ, είχε έσοδα από μισθώματα 88 εκατ. ευρώ, ενώ ξόδεψε 4 εκατ. ευρώ για επισκευές/επενδύσεις. Το σύνολο του χαρτοφυλακίου αποτιμήθηκε σε 1,4 δισ. ευρώ. Εξ αυτών τα 1,35 δισ. ευρώ είναι εμπορικά ακίνητα. ΥΓ. Προκαταβολή ύψους 15 εκατ. ευρώ για αγορά ακινήτου στην Κύπρο έδωσε προ διμήνου η Eurobank. Το ακίνητο προορίζεται για ανέγερση κτιρίου γραφείων.



Back2Top


Περισσότερα σχόλια στη σελίδα 2 - 3
στο τεύχος που κυκλοφορεί

   
Copyright © 2002-2017, Media2day Εκδοτική Α.Ε. :: Ταυτότητα :: Επικοινωνία :: Οροι Χρήσης :: www.euro2day.gr