,mn0 :: euro2day focus ::
 :: euro2day ::















Έτος 24ο Αρ.Φύλλου 1308 13 - 18 Απριλίου 2023


  Τράπεζες: πιάνει ταβάνι
το καθαρό επιτοκιακό περιθώριο


Στην πορεία των επιτοκίων καταθέσεων και στα αποτελέσματα της εντεινόμενης πίεσης από πλευράς επιχειρήσεων για μείωση του περιθωρίου (spread) δανεισμού, ως αντιστάθμισμα στη μεγάλη άνοδο του Euribor, στρέφει την προσοχή της η αγορά, προκειμένου να αντιληφθεί αν κορυφώνει το καθαρό επιτοκιακό περιθώριο των τραπεζών.
ΣEΛ. 15



Τα hedge funds πιάστηκαν (ξανά) στον ύπνο

Η πρόσφατη αναταραχή στις αγορές σίγουρα δεν έφερε δόξα στα hedge funds. Οι απότομες κινήσεις στην αγορά των αμερικανικών κρατικών ομολόγων και των τραπεζικών μετοχών, με οδηγό τις πτωχεύσεις στον αμερικανικό τραπεζικό κλάδο και την κατάρρευση της Credit Suisse άφησαν αρκετά funds στο κόκκινο για το έτος.
ΣEΛ. 26



Ποιοι κερδίζουν στα Αμοιβαία Κεφάλαια


Με κέρδη για την πλειονότητα των μεριδιούχων έκλεισε το πρώτο φετινό τρίμηνο, καθώς άνοδο σημείωσαν οι τιμές των περισσότερων Αμοιβαίων Κεφαλαίων όλων των κατηγοριών. Έτσι, μετά από ένα 2022 στο οποίο κέρδη ουσιαστικά προέκυψαν μόνο για τα μετοχικά Α/Κ Ελλάδας, με τις υπόλοιπες κατηγορίες να υποχρεώνονται σε απώλειες, η τρέχουσα χρονιά ξεκίνησε με θετικές αποδόσεις.

ΣEΛ. 13



Ποια διαμερίσματα προτιμούν οι αγοραστές,
οι περιοχές και οι τιμές


Αυξήσεις τιμών αλλά με δύο ταχύτητες εμφανίζει η συναλλακτική δραστηριότητα σε ό,τι αφορά τις αγοραπωλησίες κατοικιών στην Αττική, στα νησιά του Αργοσαρωνικού και στις Κυκλάδες κατά την τελευταία διετία, σύμφωνα με στοιχεία από το Μητρώο Αξιών Μεταβιβάσεων Ακινήτων, ψηφιακό εργαλείο της Γενικής Γραμματείας Πληροφοριακών Συστημάτων, που επεξεργάστηκε το τεχνικό γραφείο TOPO GES (σε συνεργασία με τη RE/MAX Estate).

ΣEΛ. 12


Back2Top


Διαβάστε περισσότερα στο τεύχος που κυκλοφορεί

 
Copyright © 2002-2017, Media2day Εκδοτική Α.Ε. :: Ταυτότητα :: Επικοινωνία :: Οροι Χρήσης :: www.euro2day.gr