,mn0 :: euro2day focus ::
 :: euro2day ::















Έτος 24ο Αρ.Φύλλου 1306 31 Μαρτίου – 4 Απριλίου 2023


  Νέος γύρος συγκέντρωσης στις κατασκευές

Τη διάψευση όσων υποστήριζαν πως «δεν υπάρχουν περιθώρια συγκέντρωσης στον κατασκευαστικό κλάδο» έρχεται να επικυρώσει η προχωρημένη διαπραγμάτευση μεταξύ Ιntrakat και ΕΛΛΑΚΤΩΡ, με αντικείμενο την εξαγορά του κλάδου κατασκευής της δεύτερης, Άκτωρ.
ΣEΛ. 15



Τα Τέμπη και οι εκλογές…μούδιασαν
την αγορά τον Μάρτιο


Αν και ο Μάρτιος αποτελεί παραδοσιακά μια περίοδο χαμηλών επιδόσεων για την αγορά, φέτος επιβαρύνθηκε από την τραγωδία στα Τέμπη και τις εξελίξεις που δρομολόγησε, από το κίνημα διαμαρτυρίας και τις απεργιακές κινητοποιήσεις μέχρι τον χρόνο διεξαγωγής των εκλογών.
ΣEΛ. 12



Χ.Α.: ισχυρή ρευστότητα για τη… βιτρίνα


Από ικανοποιητική έως και… υπερβάλλουσα ρευστότητα εμφανίζουν οι 21 εισηγμένες εταιρείες που έχουν ήδη ανακοινώσει τα περσινά τους οικονομικά αποτελέσματα, όπως τουλάχιστον προκύπτει με βάση το δείκτη «καθαρός δανεισμός προς EBITDA» ή εναλλακτικά «καθαρός δανεισμός προς προσαρμοσμένο EBITDA».

ΣEΛ. 13



Απειλή για 300 εκατ. θέσεις εργασίας
η τεχνητή νοημοσύνη τύπου ChatGPT


Η πρόοδος που έχει συντελεστεί τελευταία στην τεχνητή νοημοσύνη θα μπορούσε να οδηγήσει στην αυτοματοποίηση του ενός τέταρτου της εργασίας που γίνεται στις ΗΠΑ και την ευρωζώνη, σύμφωνα με έρευνα της Goldman Sachs.

ΣEΛ. 26


Back2Top


Διαβάστε περισσότερα στο τεύχος που κυκλοφορεί

 
Copyright © 2002-2017, Media2day Εκδοτική Α.Ε. :: Ταυτότητα :: Επικοινωνία :: Οροι Χρήσης :: www.euro2day.gr