f
 :: euro2day ::















Έτος 24ο Αρ.Φύλλου 1305 23 - 28 Μαρτίου 2023


Αποφασίζει και προχωρά

Έκτακτη γενική συνέλευση συγκάλεσε για τη Μεγάλη Δευτέρα 3/4 η Mytilineos, με θέματα την τροποποίηση του buyback, ώστε η ανώτατη τιμή να τροποποιηθεί στα 40 ευρώ από 25 ευρώ σήμερα, την ανανέωση της πολιτικής αποδοχών για μέλη Δ.Σ. και την έγκριση δημιουργίας ειδικού αποθεματικού από κέρδη εις νέον για κάλυψη ίδιας συμμετοχής στα επενδυτικά σχέδια, τα οποία υπάγονται στον αναπτυξιακό νόμο. Αρχικώς στο ειδικό αποθεματικό προτείνεται να ενταχθούν 20 εκατ. ευρώ από τα φορολογημένα κέρδη εις νέον της χρήσης 2021. Επιπρόσθετα, οι μέτοχοι θα κληθούν να εγκρίνουν την απόσχιση και εισφορά του μεν κλάδου υποδομών στη ΜΕΤΚΑ, του δε κλάδου Παραχωρήσεων στη Μ Παραχωρήσεις.

Η αναπροσαρμοσμένη καθαρή θέση του κλάδου υποδομών ανέρχεται σε 148,18 εκατ. ευρώ. Τα ταμειακά διαθέσιμα στο τέλος του 2022 ανέρχονταν σε 52,5 εκατ. ευρώ, οι απαιτήσεις από πελάτες σε 80 εκατ. ευρώ και οι υποχρεώσεις προς προμηθευτές σε 24,8 εκατ. ευρώ.

Ο κλάδος παραχωρήσεων αποτιμήθηκε (αναπροσαρμοσμένη καθαρή θέση) σε 4,32 εκατ. ευρώ, ενώ η «Μ Παραχωρήσεις» έχει προικιστεί με μετοχικό κεφάλαιο 50 εκατ. ευρώ (25 εκατ. άμεσα και τα υπόλοιπα τμηματικά). Με την ολοκλήρωση της εισφοράς κλάδου το μετοχικό κεφάλαιο θα ανέλθει σε 54,32 εκατ. ευρώ.


Στο εσωτερικό η μάχη

Η Aegean έχει κάθε λόγο να είναι ικανοποιημένη από την επιστροφή στην κανονικότητα και τα μηνύματα για τη χρονιά που διανύουμε. Ωστόσο καλείται να αντιμετωπίσει και τα νέα δεδομένα στο. εσωτερικό μέτωπο. Όπως εξήγησε ο πρόεδρός της Ευτύχιος Βασιλάκης, στο πλαίσιο της τηλεδιάσκεψης για τα αποτελέσματα του 2022, ο ισχυρός ανταγωνισμός εντός Ελλάδας έχει. ψαλιδίσει κατά τι την επιβατική κίνηση και την αντίστοιχη ζήτηση εσωτερικού της Aegean.

Οι SKY express, Ryanair και Volotea κρύβονται πίσω από αυτή την εξέλιξη. Σε ό,τι αφορά τώρα τον διεθνή ανταγωνισμό, η Aegean κατάφερε να καταγράψει καλές επιδόσεις παρότι τόσο οι τακτικοί αερομεταφορείς, όπως η Lufthansa και η Air France, όσο και οι low cost εταιρείες, όπως οι Ryanair, Wizz Air και easyJet, αύξησαν τις διαθέσιμες θέσεις τους προς την Ελλάδα.



Back2Top


Περισσότερα σχόλια στη σελίδα 2 - 3
στο τεύχος που κυκλοφορεί

   
Copyright © 2002-2017, Media2day Εκδοτική Α.Ε. :: Ταυτότητα :: Επικοινωνία :: Οροι Χρήσης :: www.euro2day.gr