,mn0 :: euro2day focus ::
 :: euro2day ::















Έτος 24ο Αρ.Φύλλου 1305 23 – 28 Μαρτίου 2023


  Τα δυο όπλα των τραπεζών στη νέα κρίση

Δεν ανησυχούν αρκετά αλλά και δεν εφησυχάζουν οι διοικήσεις των ελληνικών τραπεζών, οι οποίες παρακολουθούν στενά την τραπεζική αναταραχή, κυρίως στις μετοχές, σε ευρωπαϊκό και αμερικανικό επίπεδο.
ΣEΛ. 14



Τι σχεδιάζει το ΤΑΙΠΕΔ για τα λιμάνια

Διεργασίες για την ολοκλήρωση και τη συνέχιση διαγωνισμών που αφορούν την αξιοποίηση των λιμανιών που βρίσκονται στο χαρτοφυλάκιό του κυοφορούνται στο Ταμείο Αξιοποίησης Ιδιωτικής Περιουσίας του Δημοσίου (ΤΑΙΠΕΔ). Στο τέλος Απριλίου τοποθετείται, σύμφωνα με τις πληροφορίες, η κατάθεση δεσμευτικών προσφορών για την πώληση του πλειοψηφικού πακέτου μετοχών (67% κατ’ ελάχιστον) του Οργανισμού Λιμένος Ηρακλείου.
ΣEΛ. 12



Το μήνυμα της Moody’s για την οικονομία


H παραγωγή πετρελαίου και φυσικού αερίου στις ΗΠΑ κατέγραψε μεγάλη πτώση τον Δεκέμβριο 2022, σύμφωνα με στοιχεία της αμερικανικής κυβέρνησης που δημοσιεύτηκαν αυτή την εβδομάδα – ακόμα μία ένδειξη ότι οι υδρογονάνθρακες από σχιστόλιθο χάνουν έδαφος. Τι σημαίνει, όμως, για τις παγκόσμιες αγορές ο περιορισμός της προσφοράς υδρογονανθράκων όταν η ζήτηση παραμένει υψηλή;

ΣEΛ. 31



Ήρθε η ώρα να αγοράσουμε μετοχές ευρωτραπεζών;

Χάρη στην ταχεία δράση της κεντρικής τράπεζας της Ελβετίας για την εξάλειψη των προβλημάτων του χρηματοπιστωτικού τομέα, το επενδυτικό στόρι για τις μετοχές των ευρωπαϊκών τραπεζών θα μπορούσε να τεθεί σε πλήρη επαναφορά. Και οι «ταύροι» να πάρουν ξανά το τιμόνι, υποστηρίζει το Bloomberg.

ΣEΛ. 26


Back2Top


Διαβάστε περισσότερα στο τεύχος που κυκλοφορεί

 
Copyright © 2002-2017, Media2day Εκδοτική Α.Ε. :: Ταυτότητα :: Επικοινωνία :: Οροι Χρήσης :: www.euro2day.gr