f
 :: euro2day ::















Έτος 24ο Αρ.Φύλλου 1303 10 - 14 Μαρτίου 2023


Αυξήθηκε το κόστος

Πέριξ των 800 εκατ. ευρώ έχει ανέλθει το κόστος κατασκευής των δύο εμπορικών κέντρων, που προγραμματίζει να αναπτύξει η Lamda στο Ελληνικό (Vouliagmenis Mall και Galleria Riviera), χωρίς να συμπεριλαμβάνεται το κόστος που έχει ήδη εγγραφεί (περί τα 200 εκατ. ευρώ) για την αγορά των δύο οικοπέδων (σ.σ. αγορά του δικαιώματος χρήσης επιφάνειας για 97 χρόνια, όσον αφορά στο οικόπεδο επί του οποίου θα αναγερθεί το Riviera Galleria).

Το ύψος της επένδυσης, όπως οροθετείται από το επικαιροποιημένο business plan, αυξήθηκε, λόγω της κατακόρυφης ανόδου σε τιμές υλικών και εργασίες κατασκευής.

Μέρος της αύξησης του κόστους κατασκευής θα καλυφθεί από πρόσθετο τραπεζικό δανεισμό, ενώ το υπόλοιπο από ίδια συμμετοχή της Lamda. Υπενθυμίζεται ότι το αρχικό σχέδιο προέβλεπε τη χρηματοδότηση της επένδυσης αποκλειστικά από τραπεζικό δανεισμό.


Προσελκύει εύλογα

Όταν μια εταιρεία ανεβάζει τις οικονομικές της επιδόσεις και αυξάνει το ανεκτέλεστο υπόλοιπο των συμβάσεών της, φυσικό είναι να προσελκύσει και το ενδιαφέρον των επενδυτών.

Ειδικότερα η Unibios, μετά το μίνι placement στο οποίο είχε προχωρήσει τον περασμένο Νοέμβριο (390.000 μετοχές), τώρα θα προχωρήσει και στη διάθεση 150.000 ίδιων μετοχών. Να σημειωθεί πως πέρυσι η Unibios προχώρησε σε χρηματική διανομή προς τους μετόχους της μετά από κάμποσες δεκαετίες σχετικής. ανομβρίας.



Back2Top


Περισσότερα σχόλια στη σελίδα 2 - 3
στο τεύχος που κυκλοφορεί

   
Copyright © 2002-2017, Media2day Εκδοτική Α.Ε. :: Ταυτότητα :: Επικοινωνία :: Οροι Χρήσης :: www.euro2day.gr