:: euro2day focus ::
 :: euro2day ::
 















Έτος 24ο Αρ.Φύλλου 1303 10 - 14 Μαρτίου 2023


ΝΕΑ ΠΡΟΚΛΗΣΗ
ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΓΟΡΑ


Η αλλαγή κλίματος στο Χ.Α., η επιστροφή της μεταβλητότητας και οι «ψύχραιμοι» που βλέπουν ευκαιρίες


Η
επιχειρηματική και επενδυτική κοινότητα αυτή την περίοδο προσπαθούν να αποτιμήσουν το μέγεθος της ζημιάς που μπορεί να προκαλέσει στην οικονομική πορεία της χώρας το τραγικό δυστύχημα των Τεμπών. Για τον λόγο αυτό το θετικό χρηματιστηριακό κλίμα των προηγούμενων μηνών έχει δώσει τη θέση του στον προβληματισμό και την αβεβαιότητα.

Το ελληνικό πολιτικό ρίσκο -παρά τα όσα διαφορετικά ακούγονταν- έρχεται για πρώτη φορά να απασχολήσει σοβαρά σ' αυτές τις εκλογές τις επιχειρήσεις και τους επενδυτές, ενώ παράλληλα εκτιμάται ότι κάποια deals θα αναβληθούν «μέχρι νεωτέρας» και ότι το όλο ψυχολογικό κλίμα που έχει δημιουργηθεί κάθε άλλο παρά βοηθά την οικονομία.

Παρ' όλα αυτά, οι ψυχραιμότεροι αναλυτές ευελπιστούν ότι η «μεγάλη εικόνα» για την ελληνική οικονομία δεν θα αλλάξει και οι όποιες παρενέργειες θα έχουν βραχυ-μεσοπρόθεσμο χαρακτήρα. Τα κονδύλια του Ταμείου Ανάκαμψης, το φετινό ισχυρό τουριστικό ρεύμα και η γενικότερη δυναμική της οικονομίας παραμένουν μπροστά μας, ενώ μια ενδεχόμενη περαιτέρω υποχώρηση των τιμών στο Χ.Α. ενδεχομένως να δώσει ευκαιρίες για επιλεκτικές αγοραστικές κινήσεις.



Back2Top

Διαβάστε το Cover Story στις σελίδες 8 - 9
στο τεύχος που κυκλοφορεί

   
Copyright © 2002-2017, Media2day Εκδοτική Α.Ε. :: Ταυτότητα :: Επικοινωνία :: Οροι Χρήσης :: www.euro2day.gr