f
 :: euro2day ::















Έτος 24ο Αρ.Φύλλου 1302 3 - 7 Μαρτίου 2023


Και η Alpha στο σχήμα

Διευρύνεται το σχήμα χρηματοδότησης της Lamda με την είσοδο της Alpha Bank, κίνηση που είχε προαναγγελθεί εδώ και μήνες. Η Alpha θα συμμετάσχει στην προβλεπόμενη τραπεζική χρηματοδότηση με περίπου 15%. Στο σχήμα προβλεπόταν εξαρχής να εισέλθει και η Attica Bank, με ένα μικρό ποσό (περί τα 40 εκατ. ευρώ).

Εν τω μεταξύ, η Πειραιώς επανεξετάζει τη στάση της αναφορικά με την αγορά κτιρίου γραφείων στο Ελληνικό, μετά τη διαφαινόμενη υπαναχώρηση της Eurobank.

Υπενθυμίζεται ότι η Πειραιώς έχει υπογράψει προκαταρκτική συμφωνία με τη Lamda, βάσει της οποίας θα αποκτήσει γραφειακούς χώρους 40 χιλ. τ.μ. πάνω και δίπλα από το Vouliagmenis Mall. Πρόκειται για ανάθεση έργου «με το κλειδί στο χέρι» και προκαθορισμένο κόστος (147 εκατ. ευρώ).


Συζητά είσοδο

Σε συζητήσεις με την Castlelake φέρεται να βρίσκεται ο επιχειρηματίας Παπαλέκας, για την αγορά ισχυρού μειοψηφικού ποσοστού στην Prodea. Η Castlelake επιδιώκει να αποεπενδυθεί σταδιακά από την Prodea, αλλά οι ως τώρα προσπάθειες διάθεσης μετοχών σκόνταψαν, σύμφωνα με την αγορά, στις υπερβολικές απαιτήσεις της ως προς την τιμή διάθεσης. Για να δούμε αν θα υπερβεί εαυτόν και θα κλείσει συμφωνία με τον Παπαλέκα.

Σημειώνεται ότι η Castlelake κατέχει το 92% της ΑΕΕΑΠ και υποχρεούται εδώ και χρόνια να αυξήσει τη διασπορά, καθώς το ευνοϊκό φορολογικό καθεστώς στις ΑΕΕΑΠ χορηγείται υπό το πνεύμα ότι προσφέρουν τη δυνατότητα στους επενδυτές να τοποθετηθούν σε ακίνητα μέσω επαγγελματικής διαχείρισης.



Back2Top


Περισσότερα σχόλια στη σελίδα 2 - 3
στο τεύχος που κυκλοφορεί

   
Copyright © 2002-2017, Media2day Εκδοτική Α.Ε. :: Ταυτότητα :: Επικοινωνία :: Οροι Χρήσης :: www.euro2day.gr