,mn0 :: euro2day focus ::
 :: euro2day ::















Έτος 24ο Αρ.Φύλλου 1302 3 – 7 Μαρτίου 2023


  Πειραιώς: σταθερό το guidance,
αλλά η αγορά κοιτά ψηλότερα


Τα αποτελέσματα δ΄ τριμήνου της Πειραιώς συνέθλιψαν το consensus των αναλυτών, καταδεικνύοντας δυναμική, για ανοδική αναθεώρηση της καθοδήγησης κερδοφορίας τρέχουσας χρήσης, με τη διοίκηση της τράπεζας, όμως, να κρατά χαμηλά την… μπάλα, υιοθετώντας συντηρητική προσέγγιση.
ΣEΛ. 15



Κόντρα μεταξύ… καταθέσεων
και Αμοιβαίων Κεφαλαίων


Στο στόχαστρο των εταιρειών διαχείρισης περιουσιακών στοιχείων έχουν μπει οι τραπεζικές καταθέσεις, καθώς δέχονται οξύ ανταγωνισμό τόσο από τον χώρο των αμοιβαίων κεφαλαίων όσο και από τα αποταμιευτικά-επενδυτικά προϊόντα του ασφαλιστικού κλάδου.
ΣEΛ. 13



Ασφαλιστικό: η βόμβα
του δημογραφικού και οι απαντήσεις


Σημαντική για το μέλλον της Ελλάδας θεωρείται η λήψη άμεσων μέτρων αύξησης των γεννήσεων, καθώς τα στοιχεία δείχνουν πως ένας άνθρωπος ανά 14 λεπτά… σβήνει από τον πληθυσμιακό μας πίνακα, με αποτέλεσμα η Ελλάδα να είναι μία από της πλέον γερασμένες χώρες της Ευρωπαϊκής Ένωσης, με δραματικές συνέπειες στην οικονομική ανάπτυξη και κατά συνέπεια στο ασφαλιστικό σύστημα.

ΣEΛ. 4



Κρίσιμα διδάγματα από το παρελθόν
για τους κεντρικούς τραπεζίτες


Τα στοιχεία για την προμήθεια χρήματος από καιρό ήταν παραπεταμένα στην εργαλειοθήκη των μεγάλων κεντρικών τραπεζών. Αυτό είναι ατυχές, επειδή τα στοιχεία έστελναν σημαντικά σήματα πριν και κατά τη διάρκεια της πανδημίας

ΣEΛ. 26


Back2Top


Διαβάστε περισσότερα στο τεύχος που κυκλοφορεί

 
Copyright © 2002-2017, Media2day Εκδοτική Α.Ε. :: Ταυτότητα :: Επικοινωνία :: Οροι Χρήσης :: www.euro2day.gr