,mn0 :: euro2day focus ::
 :: euro2day ::















Έτος 24ο Αρ.Φύλλου 1301 24 - 28 Φεβρουαρίου 2023


  Εισηγμένες: ανεβάζουν τον πήχη
των φετινών προσδοκιών τους


Το σενάριο της προς τα πάνω αναθεώρησης των αρχικών προϋπολογισμών που είχαν εκπονήσει πριν από λίγους μήνες για τις επιδόσεις τους μέσα στο 2023 εξετάζουν αρκετές εισηγμένες εταιρείες, με δεδομένο ότι το ενεργειακό κόστος κινείται μέχρι τώρα σε σαφώς χαμηλότερα επίπεδα από τα προϋπολογισθέντα και παράλληλα οι φόβοι για μια σημαντική ύφεση στην ευρωπαϊκή οικονομία έχουν αμβλυνθεί σημαντικά.
ΣEΛ. 13



Το καλό και το κακό σενάριο
για την επάρκεια φυσικού αερίου


Η ασυνήθιστη καλοκαιρία, η ταχεία υποκατάσταση του ρωσικού φυσικού αερίου και η μείωση της κατανάλωσης η οποία συνέβαλε στη συντήρηση αυξημένων ποσοτήτων φυσικού αερίου στις δεξαμενές της Ευρώπης, οδηγούν σε δραστική αναθεώρηση των ελλείψεων που απειλούν τη Γηραιά ήπειρο κατά την επόμενη χειμερινή περίοδο.
ΣEΛ. 15



Ο νέος παρεμβατισμός
απειλεί το παγκόσμιο εμπόριο

Είμαστε όλοι πλέον υπέρμαχοι του παρεμβατισμού. Στις ΗΠΑ, που μέχρι πρόσφατα ήταν το προπύργιο της ελεύθερης αγοράς, ο φόβος για την Κίνα, οι ανησυχίες για την ασφάλεια των εφοδιαστικών αλυσίδων, οι φιλοδοξίες για επαναβιομηχανοποίηση και οι ελπίδες για έναν πράσινο μετασχηματισμό, συνδυάζονται και αναδιαμορφώνουν το εμπόριο και τις βιομηχανικές πολιτικές.

ΣEΛ. 29



Πώς μίκρυνε κατά 900 εκατ.
το έλλειμμα του 2022


Μετά από ένα μπαράζ αναθεωρήσεων στη διάρκεια του 2022, το πρωτογενές αποτέλεσμα γενικής κυβέρνησης για το περασμένο έτος αναμένεται τώρα να κλείσει χαμηλότερα ακόμα και από τις αρχικές εκτιμήσεις, πριν προκύψει η ανάγκη συμπληρωματικών προϋπολογισμών στη βάση έκτακτων δαπανών για την αντιμετώπιση της ενεργειακής κρίσης.

ΣEΛ. 5


Back2Top


Διαβάστε περισσότερα στο τεύχος που κυκλοφορεί

 
Copyright © 2002-2017, Media2day Εκδοτική Α.Ε. :: Ταυτότητα :: Επικοινωνία :: Οροι Χρήσης :: www.euro2day.gr