:: euro2day focus ::
 :: euro2day ::
 















Έτος 24ο Αρ.Φύλλου 1300 17 - 21 Φεβρουαρίου 2023


Η ΑΚΤΙΝΟΓΡΑΦΙΑ
ΤΗΣ ΑΝΟΔΟΥ


Τι προεξοφλεί τώρα το Χ.Α. - τα κλειδιά για την τάση

Τι αγοράζουν οι «ταύροι», τι φοβούνται οι «αρκούδες»

Τι δείχνει η σύγκριση με το 2019



Η
μεγάλη και απότομη άνοδος των τιμών των μετοχών στο Χρηματιστήριο της Αθήνας σε συνδυασμό με επενδυτικές συμπεριφορές που θυμίζουν το μακρινό. 1999 έχουν επαναφέρει τις συζητήσεις για το αν ξαναζούμε «περίοδο φούσκας». Κάτι τέτοιο δεν φαίνεται να προκύπτει από τους αριθμούς. Κι αυτό γιατί από τα τέλη του 2019 έως σήμερα το ποσοστό ανόδου του Γενικού Δείκτη είναι περίπου ίσο με το αντίστοιχο του ελληνικού ΑΕΠ σε τρέχουσες τιμές, ενώ το μέσο P/E των εισηγμένων εταιρειών βρίσκεται σε σαφώς ελκυστικότερο επίπεδο.

Οι «ταύροι» του Χ.Α. θεωρούν ως βασικό σενάριο ότι τίποτε το ακραία αρνητικό δεν θα συμβεί φέτος στην Ευρωζώνη και ότι η ελληνική οικονομία έχει ήδη εισέλθει σε έναν μακροχρόνιο αναπτυξιακό κύκλο, κάτι που, αν επιβεβαιωθεί στην πράξη, θα μπορούσε να οδηγήσει τις μετοχές του Χ.Α. σε σαφώς υψηλότερα επίπεδα από τα τρέχοντα.

Οι πιο συντηρητικοί επενδυτές, ωστόσο, θεωρούν ότι η ενεργειακή κρίση και ο πληθωρισμός παραμένουν στο προσκήνιο και πως οι κίνδυνοι δεν έχουν περάσει, οπότε συνιστούν σύνεση και προσεκτικές κινήσεις.



Back2Top

Διαβάστε το Cover Story στις σελίδες 8 - 9
στο τεύχος που κυκλοφορεί

   
Copyright © 2002-2017, Media2day Εκδοτική Α.Ε. :: Ταυτότητα :: Επικοινωνία :: Οροι Χρήσης :: www.euro2day.gr