f
 :: euro2day ::















Έτος 24ο Αρ.Φύλλου 1299 10 - 15 Φεβρουαρίου 2023


Το. παράλληλο φλερτ

Η διαπραγμάτευση της ΔΕΗ με την ENEL για την εξαγορά του συνόλου δραστηριοτήτων του ιταλικού ενεργειακού ομίλου στη Ρουμανία έχει. κρύψει, λόγω μεγέθους, το φλερτ ΔΕH - Iberdrola, για την απόκτηση από την πρώτη μικρού χαρτοφυλακίου πάρκων ΑΠΕ (της τάξης των 60 MW), που έχουν στη Ρουμανία οι Ισπανοί.

Η εξέλιξη του ενδιαφέροντος της ΔΕH είναι ευθέως συναρτώμενη με το εάν θα αγοράσει τις δραστηριότητες της ENEL. Η ΔEΗ θέλει να χτίσει χαρτοφυλάκιο ΑΠΕ στη Ρουμανία, με επίκεντρο την επιδιωκόμενη απόκτηση των δραστηριοτήτων της ENEL.

Εξού και η συμφωνία με τη Mytilineos για την απόκτηση «με το κλειδί στο χέρι» δύο φωτοβολταϊκών σταθμών, ισχύος 210 MW, που θα τεθούν σε εμπορική λειτουργία κατά τη διάρκεια του 2024.


Αισιοδοξία-έκπληξη

Ένα εντυπωσιακό στοιχείο περιλαμβάνει η ετήσια έρευνα του ΣΕΒ για τον σφυγμό του επιχειρείν. Σε αυτή τη δύσκολη συγκυρία, μεσούσης της ενεργειακής κρίσης και της πληθωριστικής έκρηξης, η πλειονότητα των επιχειρήσεων (50,9%) έχει ως βασική προσδοκία την «ανάπτυξη».

Το ποσοστό έχει εκτοξευθεί έναντι του 2017 (6,4%) ή του 2020 (27,2%). Αντίθετα, μόλις μία στις τρεις έχουν προσδιορίσει ως στόχευση την «ανάταξη» και μόλις το 15% τη «σταθερότητα». Μαθημένες στα «δύσκολα» των μνημονίων, έχουν αναπτύξει άλλες αντοχές.



Back2Top


Περισσότερα σχόλια στη σελίδα 2 - 3
στο τεύχος που κυκλοφορεί

   
Copyright © 2002-2017, Media2day Εκδοτική Α.Ε. :: Ταυτότητα :: Επικοινωνία :: Οροι Χρήσης :: www.euro2day.gr