,mn0 :: euro2day focus ::
 :: euro2day ::















Έτος 24ο Αρ.Φύλλου 1297 27 - 31 Ιανουαρίου 2023


  Τι απειλεί τις ελληνικές επιχειρήσεις

Στην έβδομη κατά σειρά θέση κατατάσσεται για φέτος το πολιτικό ρίσκο ανάμεσα στους κινδύνους που διατρέχουν οι ελληνικές επιχειρήσεις, σύμφωνα με τα στοιχεία της έρευνας Allianz Risk Barometer, η οποία έγινε σε παγκόσμια βάση και προήλθε από τις απόψεις και εκτιμήσεις 2.714 στελεχών από το χώρο του risk management σε 94 χώρες.
ΣEΛ. 15



Με το δεξί οι εταιρείες στο 2023

Καλύτερο ξεκίνημα σε σχέση είτε με την πορεία του τελευταίου περσινού τριμήνου είτε με τον προϋπολογισμό που είχαν εκπονήσει για φέτος, διαπιστώνουν πολλές εισηγμένες εταιρείες, καθώς τα μηνύματα που λαμβάνουν τόσο από το μέτωπο του κόστους όσο και από την πλευρά της ζήτησης εμφανίζονται καλύτερα σε σύγκριση τις αρχικές τους προβλέψεις.
ΣEΛ. 13



Οι προσδοκίες και η πραγματικότητα
στις έρευνες για υδρογονάνθρακες

της Δεν φαίνεται να συμβαδίζουν οι εκτιμήσεις της κυβέρνησης και των παραχωρησιούχων σε ό,τι αφορά τις προσδοκίες για τους ελληνικούς υδρογονάνθρακες και την πορεία των ερευνών.

ΣEΛ. 12



Διπλή απειλή για το δολάριο

Από το τέλος του Ψυχρού πολέμου, ο κόσμος απολάμβανε σε μεγάλο βαθμό μια μονοπολική εποχή - οι ΗΠΑ ήταν ο αδιαμφισβήτητος ηγεμόνας, η παγκοσμιοποίηση συνιστούσε την οικονομική τάξη και το δολάριο ήταν το κυρίαρχο νόμισμα. Αλλά σήμερα, η γεωπολιτική θέτει για άλλη μια φορά ένα τρομερό σύνολο προκλήσεων για την υφιστάμενη παγκόσμια τάξη πραγμάτων.

ΣEΛ. 26


Back2Top


Διαβάστε περισσότερα στο τεύχος που κυκλοφορεί

 
Copyright © 2002-2017, Media2day Εκδοτική Α.Ε. :: Ταυτότητα :: Επικοινωνία :: Οροι Χρήσης :: www.euro2day.gr