:: euro2day focus ::
 :: euro2day ::
 















Έτος 24ο Αρ.Φύλλου 1297 27 - 31 Ιανουαρίου 2023


ΤΑ TOP PICKS
ΤΟΥ 2023


Ποιες μετοχές επιλέγουν οι αναλυτές από το Χ.Α.

Τ
ο Χ.Α. ξεκίνησε θετικά τη νέα χρονιά και, έπειτα από μεγάλο χρονικό διάστημα, προσπαθεί να κρατήσει επαφή με τις 1.000 μονάδες. Το ερώτημα είναι τι έχει ήδη προεξοφληθεί, τι θα μπορούσε να ενισχύσει περαιτέρω την ανοδική τάση και πόσο θα μπορούσε να συνεχιστεί αυτή η θετική πορεία, τόσο για την αγορά συνολικά όσο και για επιμέρους μετοχές.

Οι ιδιαίτερες συνθήκες στην αγορά παραμένουν και το 2023 λόγω τόσο των εσωτερικών όσο και εξωτερικών ζητημάτων. Κυρίαρχο εγχώριο θέμα είναι οι εκλογές στο β΄ τρίμηνο του έτους και στο εξωτερικό ο πόλεμος στην Ουκρανία που συνεχίζεται, οι αυξήσεις των επιτοκίων και η ποσοτική σύσφιξη από την ΕΚΤ και, τέλος, ο φόβος για τη διατήρηση του υψηλού πληθωρισμού για πολύ μεγαλύτερο χρονικό διάστημα απ' ό,τι οι καταναλωτές και οι αγορές επιθυμούν.

Ο εγχώριος τραπεζικός κλάδος ειδικά θα καθορίσει και φέτος αν η ελληνική αγορά θα συνεχίσει με ανεβασμένες στροφές όλο το 2023. Η ανοδική συνέχεια των μετοχών στις αρχές της χρονιάς κρατά ζεστούς τους επενδυτές και την ψυχολογία ψηλά. Από την άλλη, στο επίπεδο των αποτιμήσεων χρειάζεται προσεκτική αξιολόγηση των επενδυτικών επιλογών, καθώς αρκετοί τίτλοι είναι σε υψηλά επίπεδα. Στην κατεύθυνση αυτή ασφαλώς βοηθούν οι πιο πρόσφατες εκθέσεις των αναλυτών, από τις οποίες και προκύπτουν οι κορυφαίες επιλογές τους για το 2023.



Back2Top

Διαβάστε το Cover Story στις σελίδες 8 - 9
στο τεύχος που κυκλοφορεί

   
Copyright © 2002-2017, Media2day Εκδοτική Α.Ε. :: Ταυτότητα :: Επικοινωνία :: Οροι Χρήσης :: www.euro2day.gr