,mn0 :: euro2day focus ::
 :: euro2day ::















Έτος 24ο Αρ.Φύλλου 1296 20 - 24 Ιανουαρίου 2023


  Γκρίζες ζώνες στον νέο
ενεργειακό σχεδιασμό


Αντιφάσεις, ασάφειες, αβεβαιότητες, σε συνδυασμό με υπερφιλόδοξους στόχους, υπό τη σκιά μιας παρατεταμένης και απρόβλεπτης ενεργειακής κρίσης χωρίς ορατή διέξοδο, χαρακτηρίζουν στελέχη της αγοράς την παρουσίαση του επικαιροποιημένου Εθνικού Σχεδίου για την Ενέργεια και το Κλίμα (ΕΣΕΚ), που έγινε στο υπουργείο Περιβάλλοντος και Ενέργειας με επιλεγμένα στοιχεία.
ΣEΛ. 11



Νέα περιθώρια ελιγμών μετά το 10ετές

Με μία κίνηση, με την έκδοση νέου δεκαετούς ομολόγου, ο Οργανισμός Διαχείρισης Δημοσίου Χρέους (ΟΔΔΗΧ) έβαλε στο ταμείο 3,5 δισ. ευρώ καλύπτοντας το μισό από το ετήσιο πρόγραμμα δανεισμού. Τα ταμειακά διαθέσιμα μετά από αυτή την ένεση ανεβαίνουν στα 36,5 δισ. ευρώ και ο ΟΔΔΗΧ έχει τη δυνατότητα να σχεδιάσει με άνεση τις επόμενες κινήσεις του, απαλλαγμένος από τυχόν αβεβαιότητα στη σκιά της επερχόμενης διπλής κάλπης αλλά και ενδεχόμενων νέων αναταράξεων στις αγορές.
ΣEΛ. 5



Αγορές: το crash test του α΄ τριμήνου

της Αντικρουόμενες είναι απόψεις των ειδικών για το α΄ τρίμηνο του έτους στις μετοχές, αν και συμφωνούν ότι η τιμή στην ενέργεια, η πορεία του δολαρίου και οι αποφάσεις των κεντρικών τραπεζών θα κρίνουν το τελικό αποτέλεσμα.

ΣEΛ. 23



Αισιοδοξία υπό προϋποθέσεις
για τις εισηγμένες του χάλυβα


«Υπάρχουν βάσιμες προϋποθέσεις προκειμένου να βιώσουμε μια καλή φετινή χρονιά στον κλάδο του χάλυβα, αρκεί να μην επιβεβαιωθούν στην πράξη κάποιοι κίνδυνοι που ελλοχεύουν στη διεθνή, αλλά και στην εγχώρια οικονομική σκηνή».

ΣEΛ. 15


Back2Top


Διαβάστε περισσότερα στο τεύχος που κυκλοφορεί

 
Copyright © 2002-2017, Media2day Εκδοτική Α.Ε. :: Ταυτότητα :: Επικοινωνία :: Οροι Χρήσης :: www.euro2day.gr