,mn0 :: euro2day focus ::
 :: euro2day ::















Έτος 24ο Αρ.Φύλλου 1295 13 - 17 Ιανουαρίου 2023


  Τράπεζες: premium ζητά το ΤΧΣ,
βαριά και χρονοβόρα η διαδικασία


Μια σύνθετη, χρονοβόρα και εν ολίγοις βαριά διαδικασία προβλέπει η στρατηγική αποεπένδυσης του ΤΧΣ από τις τράπεζες, στην περίπτωση που διαθέσει ποσοστό, μέσω ιδιωτικής τοποθέτησης ή εξαγοράς, προκειμένου να διασφαλιστεί η διαφάνεια, ενώ απαραίτητη προϋπόθεση για να ξεκινήσει είναι η υποβολή προσφοράς με premium έναντι της τρέχουσας χρηματιστηριακής τιμής.
ΣEΛ. 11



Ο ΟΟΣΑ… ξεγυμνώνει
την ελληνική ενεργειακή αγορά


Καταπέλτης για την εικόνα της εγχώριας ενεργειακής αγοράς είναι η ετήσια έκθεση του ΟΟΣΑ. Διαπιστώνει υστέρηση στην ανάπτυξη των ΑΠΕ, προβλήματα ανταγωνισμού στη χονδρεμπορική και τη λιανική αγορά ηλεκτρικής ενέργειας, υψηλές χονδρικές τιμές ρεύματος, γερασμένο και ενεργοβόρο στόλο λεωφορείων και αυτοκίνητων και κτιριακό απόθεμα με χαμηλή ενεργειακή απόδοση.
ΣEΛ. 13



Η Δύση και ο λάθος στόχος
στην αντιμετώπιση της Κίνας

της Θέλουμε να αποτύχει η Κίνα; Αυτό το ερώτημα τέθηκε σε ένα πρόσφατο σεμινάριο για Δυτικούς πολιτικούς, αναλυτές και σχολιαστές. Η ομάδα ξεφύλλιζε μια έκθεση για το 2023, όταν κάποιος ρώτησε γιατί ένας από τους κινδύνους που βρίσκονται στη λίστα για το 2023 είναι μια απότομη επιβράδυνση της κινεζικής ανάπτυξης. «Αυτό δεν είναι που θέλουμε να συμβεί;», ρώτησε.

ΣEΛ. 26



Τα σχέδια ανάπλασης που…
αλλάζουν το τοπίο στην Αττική


Μετά από πολυετή… παραίτηση» από έργα αστικών παρεμβάσεων, στην παρούσα φάση προωθούνται σημαντικές επενδύσεις κυρίως στην Αθήνα, για την αναβάθμιση της ποιότητας ζωής στην πόλη αλλά και για την αξιοποίηση του όποιου ωφέλιμου χώρου.

ΣEΛ. 14


Back2Top


Διαβάστε περισσότερα στο τεύχος που κυκλοφορεί

 
Copyright © 2002-2017, Media2day Εκδοτική Α.Ε. :: Ταυτότητα :: Επικοινωνία :: Οροι Χρήσης :: www.euro2day.gr